Do sobotního zápasu s Jekatěrinburgem zasáhnou i plzeňští reprezentanti

Hned čtyři mladé indiány povolal nový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek na kemp do Jihlavy. Ten má trenérům posloužit k poznání mladých hráčů, kteří by se letos nebo v příštích letech mohli stát pilíři české reprezentace.

Cílená propagace v Plzni

Dobré jméno plzeňskému hokeji dělá Jakub Jeřábek, Matěj Machovský, Jan Schleiss a Dominik Kubalík.

„Je to dřina. Máme toho dost. Dvakrát denně led, posilovna, tělocvična. Tréninky jsou ve větším tempu, než jsem zvyklý, jsou rychlejší. Zajímavá je pro nás i to, že si zahrajeme s nejlepšími mladými hokejisty z České republiky,“ uvádí Jakub Jeřábek.

Jakuba Jeřábka i další obránce trénuje stejně jako v Plzni asistent Vladimíra Vůjtka Jaroslav Špaček.

„Je důležité, že kluci poznávají také jiné spoluhráče. Trénují systém hry, kterým bude chtít hrát naše reprezentace. Nacvičují specifické herní situace. Mnohem zajímavější by bylo vidět, jak se ukáží v zápase. V této části přípravy na něj ale ještě není čas,“ popisuje Jaroslav Špaček s tím, že všichni Plzeňáci do týmu zapadli naprosto bez problémů.

„Pozvánka mě potěšila. Beru jí jako vynikající šanci ukázat reprezentačním trenérům, jak v Plzni umíme hrát hokej,“ uvádí Dominik Kubalík.

Na kempu je i gólman Škodovky Matěj Machovský. „Tréninky jsou speciální. Trenéři se zaměřují na maličkosti, detaily. Dnes například na hru kolem tyček,“ popisuje Matěj Machovský.

Na Horáckém zimním stadionu je od středy na čtyřdenním kempu 24 hráčů ročníku 1991-1995 z 11 extraligových klubů.  Po Ocelářích z Třince má největší zastoupení HC Škoda Plzeň. 

„Jsme přesvědčeni, že pokud budou hráči z Plzně v dobrých výkonech pokračovat, další šance se určitě dočkají. Klubu se sázka na mladé zjevně vyplácí. Je vidět, že i po odchodech Dominika Simona a Vojty Mozíka je v Plzni kam sáhnout,“ uvádí Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje.  

Reprezentační kemp končí zítra, všichni plzeňští reprezentanti naskočí do sobotního zápasu HC Škoda Plzeň – Avtomobilist Jekaterinburg.

„Budeme utahaní, ale na konfrontaci s týmem z KHL se těšíme. Bude to skvělý zápas. Doufáme, že nás přijde podpořit hodně diváků!“ vzkazuje další plzeňský reprezentant Jan Schleiss.

Zápas začíná v Home Monitoring Aréně v sobotu 1.8. v 17.30. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 01.08.2015 10:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka