Doosan Škoda Power zabodovala v Mexiku v oblasti modernizací

Doosan Škoda Power podepsala v březnu letošního roku kontrakt se španělsko-mexickým EPC konsorciem Cobra, Initec a Avanzia na modernizaci dvou turbosoustrojí včetně příslušenství v paroplynové elektrárně v mexické Tule.

Cílená propagace v Plzni

 Jde o zajímavý projekt mimo jiné také proto, že se elektrárna nachází ve výšce 2110 m.n.m. a má venkovní provedení.

V návaznosti na mexické investice v oblasti energetiky projde paroplynová elektrárna Francisco Perez Rios do konce roku 2017 rozsáhlou modernizací. Koncový zákazník, mexická státní společnost CFE, se rozhodla nahradit původní dva plynové bloky za nové a z části zachovat stávající parní turbosoustrojí. Celkový výkon obou bloků tak vzroste z původních 489 MW na 550 MW. Kontrakt Doosan Škoda Power zahrnuje modernizaci turbín Hitachi 110 MW a Westinghouse 110MW včetně generátorů a příslušenství strojovny. 

Schopnost Doosan Škoda Power nabídnout řešení na míru parametrům páry z nových kotlů na odpadní teplo a současně splnit podmínky vypsání modernizace koncovým zákazníkem se ukázala jako klíčová pro získání kontraktu. Pro vypracování řešení modernizace bylo nezbytné během odstávky nasnímat laserovým skenerem stávající turbíny a okolí strojovny. A právě zde Doosan Škoda Power zužitkovala dostatek dosud nasbíraných zkušeností s touto technologií. 

Pro Doosan Škoda Power se jedná o první projekt modernizace turbín cizích výrobců na americkém kontinentě. Spolu s turbínami v elektrárnách Hermosillo 92 MW a El Sauz 147 MW se tak bude jednat již o třetí a čtvrtou instalaci v Mexiku. Pro Doosan Škoda Power představuje tato zakázka finanční objem v řádech stovek milionů korun.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.05.2015 03:41



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka