Doosan Škoda Power získala v Polsku šestou zakázku za poslední tři roky

Společnost Doosan Škoda Power podepsala kontrakt s firmou Fortum Power and Heat Polska Sp. z.o.o. na dodávku kompletního turbosoustrojí o výkonu 75 megawattů elektrických.

Cílená propagace v Plzni

Turbosoustrojí je jedním z klíčových prvků pro výstavbu nového elektrárenského bloku v polském Zabrze. Po uvedení do provozu bude elektrárna zásobit elektřinou i teplem 70 000 domácností v okolí.

Elektrárna bude provozována v takzvaném kogeneračním režimu, kdy se vyrábí současně elektřina a teplo. Toto řešení zajišťuje efektivní využití primárního paliva a vede k vyšší efektivitě elektrárny.

Kontrakt zahrnuje nejen dodávku a montáž parní turbíny a generátoru, ale rovněž dodávku
a montáž systému ohříváků pro ohřev topné vody. Po uvedení do provozu bude nová jednotka současně dodávat 75 kilowattů elektrických i teplo pro 70 000 domácností v Zabrze a Bytomu.
Pro Doosan Škoda Power představuje zakázka finanční objem v řádech stovek milionů korun.

Nespornou výhodou společnosti Doosan Škoda Power je její schopnost dodat klíčové energetické technologie ovšem s flexibilním řešením. Díky tomu získává firma v této části Evropy stéle větší podíl na trhu. Navíc spolupracuje s místními servisními centry, a je proto schopna dodávat integrovaná řešení a realizovat projekty s nižšími náklady a v kratších termínech.

V současné době  Doosan Škoda Power realizuje kontrakty nových energetických projektů
v polských městech Stalowa Wola (160 MW), Tychy (65 MW), Mondi Świecie (77 MW) nebo EC Nowa (55 MW).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.08.2015 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka