Dotace z oblasti prevence kriminality podpoří nejen tábor pro děti z ubytoven

Zastupitelé schválili poskytnutí dotací z oblasti prevence kriminality, deseti žadatelům město rozdělí 203 400 korun.

Cílená propagace v Plzni

Dotaci z rozpočtu Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně dostanou PONTON občanské sdružení, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy, Společnost Tady a Teď, Středisko křesťanské pomoci Plzeň, Salesiánské středisko mládeže Plzeň, TOTEM – regionální dobrovolnické centrum a POINT 14. 

Například sdružení PONTON dostane částku 18.400 korun na projekt Není doma jako doma, který je zaměřen na realizaci táborového pobytu nově pro děti a mladé lidi z plzeňských ubytoven. „Cílem projektu je podpora významu samostatného bydlení a s tím spojené nároky,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. 

O podporu požádala také Diakonie ČCE, která připravila projekt s názvem Krimigame. Chce vytvořit unikátní deskovou hru, pomocí které děti a mládež zábavnou formou získají nejen potřebné informace v oblasti trestně-právní odpovědnosti, ale také si v roli hráče osvojí celou řadu pozitivních vzorců chování a naučí se přijímat za své rozhodnutí odpovědnost. „Hra bude koncipována tak, aby provázela hráče všemi důležitými oblastmi života dospívajícího jedince, jimiž jsou rodina, škola, práce a volný čas. Na dotaci získají 20 tisíc korun,“ doplnil primátor.

Zastupitelé také schválili poskytnutí dotací z oblasti protidrogové prevence, částku 100 tisíc korun si na své projekty rozdělí čtyři subjekty, a sice POINT 14, Ulice – Agentura sociální práce, Středisko křesťanské pomoci Plzeň a Centrum protidrogové prevence a terapie.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.05.2015 12:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka