Falešní kominíci odešli s životními úsporami seniora

Tři muži, kteří se vydávali za zaměstnance kominictví, se podvodem vloudili do bytu seniora. Pak jej okradli o životní úspory.

Cílená propagace v Plzni

 O životní úspory přišel díky své důvěřivosti 87letý muž ze Slovan. Když u dveří jeho bytu zazvonili tři neznámí muži, zcela bez obav jim otevřel a téměř okamžitě uvěřil i zámince, pod kterou se mu vloudili do bytu. Muži se totiž představili jako zaměstnanci jedné z firem zabývající se kominickými pracemi a sdělili mu, že jdou provést zednické práce na komíně v koupelně jeho bytu.

Jejich legendu podpořil i leták, který senior nalezl několik dní předtím ve své schránce, kde bylo uvedeno, že předmětného dne proběhne v domě kontrola a čištění komínů a plynových spotřebičů. I z tohoto důvodu starý muž nepojal podezření, že by se mohlo jednat o protiprávní jednání, a s muži spolupracoval. Ti však velmi umně odvedli jeho pozornost a aniž si toho všiml, ze skříňky na chodbě mu odcizili krabičku s finanční hotovostí 62 tisíc korun. Poté z bytu odešli. Plzeňští kriminalisté se ihned po přijetí trestního oznámení, které bylo učiněno bohužel až o několik dní později, začali okamžitě případem zabývat. Mimo jiné zjistili, že podobné letáky se vyskytly i na jiných místech Plzně. Současně vyšlo najevo, že pachatelé pro svou lest použili leták společnosti, která skutečně existuje a která touto formou nabízí svým klientům své služby. Majitel firmy se však od tohoto protiprávního jednání zcela distancoval a i provedeným šetřením bylo zjištěno, že došlo ke zneužití jména této společnosti. Nicméně pachatele, kteří starého muže okradli, se zatím vypátrat nepodařilo.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 23.05.2015 06:18



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka