Hejtman ocenil úspěšné učitele Plzeňského kraje

Úspěšné učitele z Plzeňského kraje ocenil ve čtvrtek 26. března 2015 na krajském úřadě hejtman Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pamětní medaili hejtmana převzalo celkem 21 učitelů a jedna škola.

Ocenění bylo předáno při příležitosti sobotního dne učitelů (28. března). Pedagogy přivítal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček. 

„Vzdělanost národa je klíčem k dalším úspěchům. Češi jsou na absolutní špičce, co se týká vzdělanosti obyvatel. Podíl na tom má i vaše práce a za tu bych vám rád poděkoval,“ řekl v úvodu hejtman. Zmínil důležitost technických oborů, které vzdělávají nové techniky, konstruktéry, zámečníky a další profese, jež jsou podniky u nás vyhledávány. Neméně je pro náš region podle hejtmana důležitá znalost německého jazyka. „Děkuji vám za práci pro naši společnost a za to, že vychováváte mladou generaci,“ uzavřel hejtman.

Oceněným pedagogům poté předal hejtman spolu s náměstkem Jiřím Stručkem čestné uznání a pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje.

Předávání ocenění zpestřila módní přehlídka modelů vytvořených žákyněmi 3. a 4. ročníku oboru Návrhář a Oděvní design Integrované střední školy živnostenské v Plzni. Přehlídku připravila, spolu s žákyněmi, učitelka Jana Bufková. Kolekce s názvem Color of simple představila dámské vycházkové pláště, pro které byl inspirací podzim. Na závěr akce své umění hry na kytaru předvedla studentka Konzervatoře v Plzni Carmen Beshir.

Seznam oceněných:

* Bc. Jana Bufková - Integrovaná střední škola živnostenská, Plzeň

Působí jako učitelka praktického vyučování pro oděvní obory. V průběhu své dlouholeté praxe se podílela na realizaci rekvalifikačních vzdělávacích programů v projektech školy. V poslední době se věnuje hlavně přípravě módních kolekcí do soutěží, ve kterých škola tradičně obsazuje přední místa.

* PaedDr. Blanka Hejtmánková - Konzervatoř, Plzeň

Je jednou z nejvýraznějších osobností pedagogického sboru Konzervatoře Plzeň ve výuce kolektivních předmětů. Dlouhodobě dosahuje nadstandardních výsledků v rámci výuky českého jazyka. Mnoho jejích žáků získalo ocenění v nejrůznějších literárních soutěžích opakovaně i na celorepublikové úrovni. Dlouhodobě se věnuje uměleckému přednesu.

* Drahoslav Hladík - Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň

Desátým rokem vyučuje žáky čtyřletých studijních oborů se zaměřením na telekomunikační a zabezpečovací techniku. Jeho studenti se pravidelně umisťují na předních příčkách v odborných soutěžích. V rámci projektů pracoval pan Hladík na výukových skriptech se zaměřením na telekomunikační a zabezpečovací techniku.

* Ing. Milan Holub - Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická, Plzeň

Velmi oblíbený učitel odborných předmětů jako je ekonomie, marketing a management. Získal ocenění Nejlepší učitel programu Aplikovaná ekonomika v ČR. Již 10 let je hlavním organizátorem seznamovací akce „Nulák“ pro budoucí žáky Střední průmyslové školy elektrotechnické.

* Václav Honal - Střední odborné učiliště, Domažlice

Působí jako učitel odborných elektropředmětů a odborného výcviku. Pan Honal se zasadil o implementaci elektronických zabezpečovacích systémů, elektronických požárních systémů a pultů centrální ochrany do výuky, aktivně se  podílel na tvorbě školního vzdělávacího programu elektromechanik pro zařízení a přístroje, je spoluautorem dlouhodobé soutěže Ges-elektronic cup pro žáky maturitních a učebních oborů.

* Mgr. Václav Hruška - Střední odborné učiliště, Domažlice

Ddlouhodobě se podílí na odborné přípravě žáků strojírenských oborů – obráběč kovů, strojní mechanik, mechanik seřizovač. Spolupracoval na inovaci školních vzdělávacích programů strojírenských oborů vzdělání, aktivně pracuje v metodické komisi KOVO.

* Mgr. Libuše Chalupková - Gymnázium, Sušice

Podílí se na přípravě dějepisné soutěže v Chebu, dějepisné olympiády a dalších historických soutěží. Patří mezi aktivní organizátory „Projektových týdnů“ na gymnáziu. V současné době má mj. na starosti prezentaci gymnázia na veřejnosti a v médiích. Ve volném čase se věnuje organizování volného času dětí v obci Žihobce.

* Mgr. Zdena Kreislová - 1. základní škola Plzeň

Vyučuje žáky prvního stupně již od roku 1996, klade důraz mj. na individuální přístup k dítěti, týmovou práci a sebehodnocení. Je autorkou knihy „Krok za krokem 1. třídou“, dlouholetou lektorkou letní školy „Začít spolu“ a dalšího vzdělávání učitelů. Je recenzentkou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a metodického portálu Výzkumného ústavu pedagogického. Významná je její dlouhodobá spolupráce s Fakultou pedagogickou ZČU v Plzni při vedení pedagogických a asistentských praxí studentů učitelství 1. stupně.

* Mgr. Hana Kubálková- Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň

Dlouholetá pedagožka a vítězka prestižní celonárodní soutěže o nejlepšího českého učitele němčiny v kategorii středních škol a gymnázií. Při výuce klade důraz na praktickou aplikaci učiva a jeho využití v reálné praxi. Žáky podporuje také při mimoškolních aktivitách a dlouhodobě je připravuje na soutěže

odborných dovedností a předmětové olympiády. Již 6 let připravuje a organizuje praktické stáže a praxe žáků v zahraničí.

* PaedDr. Josef Kubeš - Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám.

Během své učitelské kariéry připravil celou řadu žáků, kteří získali mnoho úspěchů v celostátních i mezinárodních kolech matematické olympiády nebo v celostátním kole Středoškolské odborné činnosti. Na jeden z největších úspěchů dosáhl jeho žák Martin Hora, který se stal laureátem titulu Česká hlavička pro rok 2014 a získal cenu nadačního fondu Česká hlava v kategorii Ingenium („Svět počítačů a komunikace“).

* Ivana Nožinová - Mateřská škola Bor

S nadšením a optimismem se věnuje své dlouholeté pedagogické práci, která se stala jejím koníčkem. Významnou měrou se podílí na propagaci pohybově-dramatických činností na veřejných akcích, zejména dramatizace veršovaných pohádek a vtipných příběhů dětem známých ze života, kterých je autorkou. 

* Mgr. Libuše Potužáková - Gymnázium, Sušice

Na gymnáziu působí již 31 let. V současné době vede předmětovou komisi Dějepis – Základy společenských věd. Od vyhlášení 1. ročníku dějepisné soutěže v Chebu vede přípravu žáků. Zúčastňuje se projektů zaměřených na historii, patří mezi organizátory „Projektových týdnů“ pořádaných každoročně pro žáky nižšího gymnázia.

* Anna Radová - Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

Organizuje odborný výcvik, připravuje pro žáky zajímavé semináře ve spolupráci s významnými gastronomickými a barmanskými odborníky. Připravuje žáky na gastronomické soutěže, na kterých škola sklízí úspěchy v oblasti gastronomie. Neustále se vzdělává na různých odborných  seminářích a předává všechny své vědomosti, znalosti a zkušenosti svým kolegům i žákům. 

* RNDr. Miroslav Randa, Ph.D. - Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni

Učitelské profesi se věnuje od roku 1983. Významným úsekem jeho práce je příprava talentů. Pro zlepšení výuky fyziky na školách stál u zrodu celostátního časopisu Školská fyzika, momentálně je jeho šéfredaktorem. Podílel se na tvorbě učebnic přírodovědy pro 4. a 5. třídu ZŠ a na souboru učebnic pro výuku fyziky pro 6. - 9. ročník ZŠ. Učebnice fyziky pro 6. ročník získala bronzovou medaili na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu. 

* Mgr. Ivana Smoláková - 34. základní škola Plzeň

Ve školství pracuje jako učitelka od roku 1996. Její elán a nadšení oceňují nejenom děti, ale i jejich rodiče, kteří ji v roce 2014 přihlásili do soutěže o nejoblíbenějšího učitele „Zlatý Ámos“. Paní učitelce se podařilo probojovat do šestičlenného finále, které se uskutečnilo za přítomnosti ministra školství loni v březnu.

* RNDr. Václav Soukup - Masarykovo gymnázium, Plzeň

Dlouholetý učitel fyziky a chemie. Jeho žáci dosahují výborných výsledků nejen v průběhu studia, ale i v krajských a celostátních soutěžích. Dlouhodobě

přednáší na soustředěních a kempech, které jsou určeny zájemcům o soutěže přírodovědných olympiád. Je autorem publikací a výukových programů z fyziky, lektorem Krajského centra vzdělávání v Plzni a spolupracoval na tvorbě učebnice Chemie 8 pro základní školy a nižší stupně gymnázia a knize Maturitní otázky Fyzika.

* Mgr. Bc. Hana Soukupová - Střední škola informatiky a finančních služeb, Plzeň

Na škole vyučuje bezmála 20 let odborné ekonomické předměty a vede předmětovou komisi ekonomických předmětů. S žáky se pravidelně účastní okresních, krajských i republikových kol soutěží, čímž významně přispívá k propagaci školy i dalšímu rozvoji žáků. Významného úspěchu dosáhla v soutěži Finanční gramotnost, kde se žáci pod jejím vedením umístili v celostátním kole na 2. místě.

* PhDr. Jitka Soukupová - Gymnázium, Stříbro

Na škole vyučuje předměty fyzika a chemie a působí jako „hnací motor“, který žáky vede k zájmu o fyzikální pokusy. Organizuje účast svých svěřenců na přehlídkách a v soutěžích nejen v Čechách, ale po celém světě. Mezi nejvýznamnější patří mezinárodní soutěž vědeckých a technických projektů středoškolské mládeže „Expo science“. Žáci si jeli pro ocenění do Afriky, Jordánska či Arabských emirátů, kde bylo oceněno jen 5 nejlepších projektů. Dalším úspěchem je získání 1. místa v celostátním kole v soutěži Pohár vědy.

* Petra Soukupová - Mateřská škola Kralovice

Dlouhodobě vede hudebně-pohybový kroužek, se kterým se pravidelně účastní celostátního festivalu Mateřinka. V roce 2010 byla nominována rodiči a dětmi z MŠ Kralovice do celostátní ankety Zlatá Mateřinka o nejlepší učitelku a učitele v MŠ a postoupila do finálového kola.

* Karel Veselý - Střední škola, Rokycany

Působí jako učitel odborného výcviku oboru vzdělání mechanik seřizovač. Podílí se na projektech školy a vypracoval skripta Technologie CNC soustružení a CNC frézování. Výsledky jeho práce významně ovlivňují nábor žáků do strojírenských oborů. 

* Mgr. Alena Vimrová - Základní umělecká škola, Rokycany

Dlouhodobě vede pěvecké sbory a dosahuje vynikajících výsledků a ocenění doma i v zahraničí, je garantem krajských kol Celostátní přehlídky školních dětských pěveckých sborů a Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů.

* Základní škola speciální Diakonie ČCE Merklín – ředitelka Mgr. Ivana Kováčová 

Posláním školy je vzdělávat a vychovávat děti s mentálním postižením, kombinovanými vadami a autismem, kteří nemohou být pro svůj zdravotní handicap vzdělávány v běžné základní nebo praktické škole. Umožnit těmto dětem plnohodnotný život ve společnosti vrstevníků, zajistit odpovídající zájmové aktivity a komplexní péči. Škola se specializuje na vzdělávání žáků s poruchou autistického spektra, má s tímto postižením dlouholeté zkušenosti a dosahuje výborných výsledků.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka