Hokejoví Indiáni nabírají sílu a výbušnost na Šumavě

Především výbušnost a sílu trénují v těchto dnech na soustředění na Železné Rudě hokejisté HC Škoda Plzeň. Toto léto jsou zde v rámci přípravy na extraligovou sezónu 2015/2016 již podruhé.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Tento týden jsme se zaměřili na rychlost. Rychlé, velmi krátké, intenzivní výběhy a výjezdy. Člunkové i jiné technické běhy. Skladba je trochu jiná, než byla během minulého soustředění. Důležitou úlohu má také odpočinek,“ uvádí Michal Straka, trenér HC Škoda Plzeň. „Příprava nám jednoznačně ukázala, že všichni hráči jsou na tom kondičně výborně,“ doplnil.

K týmu se připojil i kapitán Ondřej Kratěna a dirigent plzeňské obrany Petr Kadlec. Oba až do této chvíle trénovali individuálně.

„Trenér mi napsal plán. Trénuji to, co potřebuji a kdy to potřebuji. Za ta léta vím, co mi vyhovuje a jak se na sezónu ideálně nachystat. Kvůli zdraví musím již trochu opatrněji. Ale necítím žádný handicap, ani ty nejtvrdší tréninky mi nedělají problém. Kolo například vůbec,“ uvedl Ondřej Kratěna. Na Železné Rudě jsou i oba brankáři Matěj Machovský a Patrik Polívka.

Dnešní náročný etapový trénink na horském kole z Železné Rudy do Hartmanic absolvoval i Dominik Simon. „Takhle náročné tréninky jsem nezažil. Po obědě si s chutí chodím lehnout.“ 

V týmu ale rozhodně není výjimkou. Mezi dopolední a odpolední částí tréninku všichni hráči, alespoň na chvíli spí. „Každý si lehne a nabere sílu. Je obdivuhodné, že všichni hráči jedou opravdu naplno, žádný z nich nic nevypustí,“ uvádí Míra Liška, fyzioterapeut HC Škoda Plzeň. 

Podle Ladislava Čiháka, asistenta trénera, mají hráči i po náročné přípravě stále velkou chuť. „Přípravu jsme vhodně namixovali. I časově rozložili. Od příštího týdne mají hráči 14 dní dovolenou. Určitě už ji potřebují. My trenéři máme radost, jak se ukazují ti nejmladší hráči třeba Míra Indrák, Filip Suchý nebo David Michel,“ uvedl s tím, že současné složení kádru není definitivní a tým do začátku sezóny posílí. „Vím, že jsou fanoušci, ale i třeba i partneři trochu nervózní. K tomu ale není důvod. Martin Straka i Tomáš Vlasák vědí, co dělají. Současnou situaci konzultují s námi. Máme vyhlídnuté posily u nás i v zahraničí. Kádr do začátku sezóny určitě ještě doplníme,“ uzavřel Ladislav Čihák.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka