Jak najít dobrou práci? Ve čtvrtek na veletrhu v Pekle!

Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem – to je spousta očekávání na straně zaměstnavatelů i těch, kteří práci hledají. Už 22. ledna 2015 se v 10.00 hod otevřou brány veletrhu, který v plzeňském kulturním domě Peklo nabídne množství volných pracovních pozic i kurzy pro dospělé. Mediálním partnerem veletrhu je REGIONPLZEN.CZ

Jarní servisní akce AUTO CB

Až do 18,00 hod běží také doprovodný program, kde návštěvníci budoumoci využít personální testování i poradenství pro nalezení práce. Součástí programu je i image poradna pro pracovní pohovora grafologická poradna pro osobní pracovní rozvoj.

Ve dvou předchozích ročnících seakce zúčastnila třicítka vystavovatelů a cca 3000 návštěvníků. Letošní očekávání jsou obdobná. Zatímco v roce 2013 to byli spíše nezaměstnaní, v roce 2014 přibylo těch, kteří si chtěli polepšit a hledali nejen lépe placené místo, ale především takové, které bude více korespondovat se znalostmi, dovednostmi a osobním směřováním člověka. Přibylo také těch, kteří hledají práci na částečné úvazky, aby se mohli věnovat více svým dětem a rodině.

Například učitel Mgr. Marek Černý přišel v lednu 2014 na veletrh s očekáváním, že najde práci, která mu umožní věnovat se více jeho pětiletému synovi. „Bral jsem návštěvu veletrhu spíš jako pokus udělat si přehled o pracovním trhu v Plzeňském kraji, byl jsem ochoten i dojíždět. Překvapilo mne hned několikk onkrétních nabídek, mezi kterými byla i práce koordinátora v evropských projektech. Jak se ukázalo, práce šla dobře skloubit s mými rodičovskými povinnostmi, a tak už skoro rok pracuji s nezaměstnanými – a na veletrhu budu letos mezi vystavovateli,“ říká Marek Černý.

„V loňském roce nám šlo spíše o zviditelnění firmy v regionu, letos hledáme zaměstnance do výroby, ale také například obchodní zástupce pro různé regiony v republice, kteří nemusí pracovat přímov Klatovech na centrále,“ říká Mgr. Šárka Zíková, PhD., HR manažerka společnosti Rodenstock ČR s.r.o.

Dvou předchozích ročníků seúčastnila i firma Sony DADC. S jakou zkušeností? „Kontakty, které jsme na veletrhu nasbírali, jsme využívali pocelý rok,“ říká personální ředitelka Mgr. Magda Vroblová.„To byl i jeden z důvodů naší letošní účasti, dodává Vroblová. Rádi bychom nabídli místa v centru sdílených služeb – je to back office, finance, administrativa, vhodní jsou i absolventi humanitních a ekonomických fakult, kteří chtějí nastartovat a rozvíjet svou karéru. Důležitá je ale dobrá angličtina, protože ji u nás denně používají. Máme zkušenost, že většina firem v regionu tato místa vůbec nenabízí.“

Na veletrhu budou nabízet práci i firmy se sídlem mimo Plzeň - MD Elektronik, Lear Corporation, KSEurope, Drůbežářské závody Klatovy a další. Poslední z nich čelí přetlaku zakázek, a tak nabízí celé spektrum volných míst od dělnických po vysokoškolské specialisty. „Nabízíme především dělnické profese v potravinářskévýrobě, kvalifikované (řezníky pro úsek vykošťování) inekvalifikované, pro porážku drůbeže, porcovnu, balírnu amasnou výrobu. Jde o obsluhu balících i etiketovacích strojů, obsluhu počítačově řízených udíren, obsluhu masírek – natyto pozice lze pracovníka zaškolit. Hledáme ale i referenta výroby s VŠ vzděláním a dobrou AJ, což je pravá rukavý robního ředitele, z dalších třeba VŠ specialistu pro elektroniku, který se bude starat o počítačově řízené stroje ve výrobě,“ říká Marie Pošarová, vedoucí personálního a mzdového oddělení, a dodává: „Při dojíždění připlácíme na dopravu, případně pomůžeme s nalezením ubytování.“

Nováčkem na veletrhu je nově vybudovaný závod Steelcase Ostrov u Stříbra, který je součástí nadnárodního koncernu, který vyrábí dřevěné úložné systémy pro kanceláře. „Pro oblast výroby i administrativy hledáme nové kolegy a nabízíme práci na špičkově vybavených pracovištích i možnost růstu v závodě, který se stane hlavním pilířem výrobní struktury v Evropě,“ říká Helena Sanchez, HR manager společnosti. „Potřebujmee procesní inženýry, inženýry kvality, programátory CNC, logistiky, personalisty, ale i pracovníky do výroby – operátory CNC, mistry, údržbáře, skladníky a další. Přijďte se zeptat na stánek,“ usmívá se paní Sanchez.

Na své si na veletrhu přijdou i absolventi bez praxe, kteří se mohou těšit na setkání s Fondem dalšího vzdělávání, který zejména jim bude nabízet stáže ve firmách.

Dalšíinformace: http://praci.najdisi.cz

Doprovodný program zdarma!

Přednášková místnost č. 1

10:30 – 11:00 Jak se připravit na pracovní pohovor? Vše, co byste měli vědět a na co si dát pozor...

11:15 – 11:45 Získejte až 50.000 Kč od státu na své vzdělávání! Co pro to musíte udělat?

12:00 – 12:30 SONY DADC prezentace společnosti, nabízené pracovní pozice

12:45 – 13:15 Využití internetu pro personální marketing. O tom, jak pracovat s internetem, aby nám co nejlépe sloužil při hledání zaměstnání, bud přednášet Jan Vavřička ze společnosti UNIWEB.

13:30 – 14:00 Jak získat zaměstnání v zahraničí?
Evropské služby zaměstnanosti – Eures

14:15 – 14:45 Získejte až 50.000 Kč od státu na své vzdělávání!
Co pro to musíte udělat?

15:00 – 15:30 Co prozradí písmo o profesních předpokladech autora?
Grafoložka PaedDr. Marie Mašková přednáší zkušenosti z 30-leté praxe při výběru pracovníků

15:45 – 16:15 Jak se připravit na pracovní pohovor?
Vše, co byste měli vědět a na co si dát pozor...

16:30 – 17:00 Máte šanci v zahraniční firmě? Ukázky videí a testů z kurzů OPEN DOOR (profesní AJ a NJ)

17:15 – 17:45  Jak si vybrat kvalitní kurz? Zorientujte se v široké nabídce kurzů  

 

Přednášková místnost č. 2

10:30 – 11:00 - KS Europe - prezentace společnosti, nabízené pracovní pozice

11:15 – 11:45 - Steelcase Czech Republic - prezentace společnosti, nabízené pracovní pozice

12:00 – 12:30 Naučte se prodávat sami sebe!
Ochutnávka kurzu marketingové myšlení pro osobní prezentaci, u pracovního pohovoru nebo před šéfem...

13:00 – 14:00 Domluvíte se ve své profesi? Otestujte své znalosti z profesní NJ a AJ
(test s doporučením k dalšímu studiu)

14:15 - 14,45 - Steelcase Czech Republic - prezentace společnosti, nabízené pracovní pozice

15:00 – 15:45  Máte šanci v zahraniční firmě? Ukázky videí a testů z kurzů OPEN DOOR (profesní AJ a NJ)

16:00 – 16:45 Domluvíte se ve své profesi? Otestujte své znalosti z profesní NJ a AJ
(test s doporučením k dalšímu studiu)

 17:00 -17:30 - Steelcase Czech Republic - prezentace společnosti, nabízené pracovní pozice

 

 Další aktivity:

• Individuální poradenství v oblasti vzdělávání a trhu práce Vezměte s sebou pracovní životopis a nechte si ho zkontrolovat odborníkem! (balkon)

• Image poradna zaměřená na přípravu na pracovní pohovor (balkon)

• Personální testování ZDARMA
Odneste si protokol s výsledky, který můžete přiložit k životopisu zasílanému zaměstnavateli (balkon)

• Slosování o ceny každou hodinu

13:00 - 14:45  - balkon - grafologické poradenství pro profesní rozvoj

13:00 - jeviště hlavní sál - Vyhlášení cen pro podniky přátelské rodině

16:30 - jeviště hlavní sál - Křest knihy PaedDr. Marie Maškové Grafologie nejen pro personalisty+ autogramiáda

Změna programu vyhrazena.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.01.2015 14:53




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka