Jiří Strobach: Proběhne letos Silvestr na náměstí bez kontroly?

Město Plzeň mělo již řadu let pod kontrolou dění na náměstí Republiky v poslední den v roce. Formou dotací na silvestrovský ohňostroj podporovalo v minulosti pořádání silvestrů různým subjektům, které tuto akci organizovaly.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od roku 2007 nemohl původní pořadatel z finančních důvodů již dále akci pořádat. A tak z důvodu plné kontroly nad děním na náměstí Republiky se tehdejší vedení třetího plzeňského obvodu rozhodlo převzít tuto akci pod sebe. Samotná akce byla vždy hrazena převážně z peněz sponzorů, a třetí plzeňský obvod zaplatil pro obyvatele ohňostroj.

“Podle mého názoru je důležité zábavu, která každoročně spontánně propukne v poslední hodiny roku na náměstí, organizovat a tím pádem ji mít pod kontrolou. Souvisí s tím práce pořadatelů, policie i úklidových čet. To všechno je potřeba řešit průběžně. Pokud se tak nestane, dojde k neřízené zábavě několika tisícovek lidí. Zábavní pyrotechnika různé kvality pak může být velice nebezpečná a může dojít ke zraněním osob nebo poškození řady věcí apod.”, říká předseda Kontrolního výboru plzeňské Trojky a její bývalý starosta Jiří Strobach.

“Proto mě velmi znepokojila informace, že současné vedení obvodu nebude jakkoliv silvestrovské veselí dozorovat. Považuji to od nového vedení obvodu za zbytečný hazard a chybu, která se nám všem může vymstít. Je také smutné, že na svoje odměny vedení myslí vždy v první řadě, avšak na občany obvodu a města již peněz zřejmě nezbývá” dodává Strobach.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.12.2014 12:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka