Kavárny v Plzni nabídnou od středy Shakespeara

V Plzni startuje projekt MEETING LITERATURE. Je zaměřen na uvedení evropské literatury v Plzni u příležitosti Evropského hlavního města kultury v roce 2015 a poskytnutí občanům Plzně a hostům ze zahraničí bohatství a rozmanitost evropského psaní.

Cílená propagace v Plzni

Od 10. prosince 2014 můžete najít v různých kavárnách a na kulturních místech v Plzni knižní sbírky autorů z celé Evropy v původním jazyce a v českém překladu. Tyto literární poklady jsou doprovázeny měsíčním kulturním programem, který se koná v Galerii Evropského domu a spojuje lidi s vášní pro evropskou literaturu, jazyk a kulturu.

U příležitosti zahájení projektu představujeme:

Martin Hilský - Shakespearův Kupec benátský

Hru Kupec benátský napsal Shakespeare na sklonku 16.století. Bývá označována za romantickou komedii. Tomu však odpovídá jen jedna dějová linie - téměř pohádkový příběh Bassaniových námluv. Druhou základní zápletkou je příběh židovského lichváře Šajloka - ten v sobě nese zárodek anglické tragédie msty. Zajímá Vás, co má s těmito příběhy společného Antonio, kupec benátský, po kterém je hra pojmenována? Toto a mnohé další Vám odhalí pan Martin Hilský, anglista, překladatel a náš přední shakespearolog. Nechte se jím pozvat do renesančních Benátek.

Ve spolupráci s British Council - vstup volný www.facebook.com/MeetingLiterature www.svkpk.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.12.2014 17:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka