Kdo je nejlepší výčepní, se dozvíme 7. srpna

Z několika tisíc výčepních z celé České republiky se do užšího výběru 9. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender* dostalo 118 výčepních, z nichž se jich do celonárodního finále probojovalo 20 (17 mužů a 3 ženy). Zkušení specialisté navštívili v uplynulých týdnech tuto více než stovku restau...

Cílená propagace v Plzni

Z několika tisíc výčepních z celé České republiky se do užšího výběru 9. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender* dostalo 118 výčepních, z nichž se jich do celonárodního finále probojovalo 20 (17 mužů a 3 ženy). Zkušení specialisté navštívili v uplynulých týdnech tuto více než stovku restaurací a hospod a přímo v praxi prověřili, za běžného provozu a v utajení, soutěžící výčepní. Uspěli ti, kteří v rámci běžného pracovního dne prokázali nejlepší technické znalosti a dovednosti včetně péče o pivo a výčep a také přístup k zákazníkům. Jméno vítěze pro rok 2014 bude známé 7. srpna, kdy dvacítka finalistů předvede v Plzni svůj um široké veřejnosti a odborné porotě.

Dvacet nejlepších se do finále kvalifikovalo nejen díky řádné péči o výčep a pivo, přístupem k hostům a štamgastům, ale především prokázáním těchto dovedností ve chvílích, kdy netušili, že jejich práci hodnotí utajení znalci piva. Dobře umyté sklo, opláchnutí sklenice před čepováním, technika načepování, úroveň servírování, teplota piva, pěna, ale také osobnost výčepního a jeho komunikace s hosty, chování za výčepem či čistota oblečení. Nic z toho porotcům neuniklo.

„Výběr finalistů probíhal za běžného provozu přímo v domovských restauracích jednotlivých přihlášených,“ říká starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka, který je zároveň předsedou prestižní soutěže s mezinárodním přesahem. „Zájem o účast v soutěži je každoročně obrovský. Naši lidé hodnotili velice přísně, do finále se dostali skutečně jen ti nejlepší z nejlepších! Naším cílem je nejen vařit plzeňský ležák Pilsner Urquell té nejvyšší kvality, ale zároveň neustále a dlouhodobě zvyšovat úroveň hospodské kultury v České republice. A o to jde v soutěži Pilsner Urquell Master Bartender především.“

Letos se koná již 9. ročník soutěže. Doposud úřadujícím mistrem výčepním je loňský vítěz Tomáš Hrnčíř z Lokálu U Bílé kuželky v Praze, který bude členem odborné poroty v sekci čepování.

Finále se uskuteční v prvním srpnovém týdnu v Plzni. „Ve středu 6. srpna finalisté absolvují v pivovaru vědomostní testy a slepou degustaci, zúčastní se vzdělávacího bloku a večer představí své umění široké veřejnosti v zahradě Měšťanské besedy v Plzni. Následující den je čeká praktická část před odbornou porotou a slavnostní vyhlášení na galavečeru,“ doplňuje tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Kateřina Krásová. Vítěz národního finále získá možnost uvařit si vlastní várku společně s vrchním sládkem Václavem Berkou, cestu po vybraných evropských provozovnách čepujících tankové pivo Pilsner Urquell v doprovodu obchodního sládka, trofej pro vítěze, ale zejména přinese své restauraci vysokou prestiž a signál hostům, že „jeho“ restaurace se umí o pivo a své hosty skutečně skvěle postarat.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určena všem cílevědomým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a ležák Pilsner Urquell. K úspěchu v soutěži je

nezbytná dokonale zvládnutá technika čepování, vzorná péče o pivo, vynikající znalost historie a výroby ležáku Pilsner Urquell a především charizma, se kterým je třeba zákazníka přesvědčit o kvalitách tradičního plzeňského ležáku. Cílem soutěže je dlouhodobě zvyšovat úroveň hospodské kultury v České republice prostřednictvím lidí, kteří pivo „dělají“ každý den.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.07.2014 17:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka