Konstantinovy Lázně v sobotu slavnostně startují turistickou sezonu

Do své 212. lázeňské a turistické sezony vstoupí Konstantinovy Lázně, jediné lázně Plzeňského kraje, v sobotu 23. května. Do Konstantinových Lázní přijedete třeba speciálním vlakem RegioShark přímo z Plzně nebo na kole či pěšky.

Cílená propagace v Plzni

 „Ačkoliv Konstantinovy Lázně patří k nejmenším lázním v tuzemsku, rozhodně stojí za pozornost nejen kvůli půvabnému okolí  a lázeňskému parku. Minerální voda, která se zde čerpá z hloubky 40 metrů, má největší koncentraci volného oxidu uhličitého v Čechách a koupele v ní působí příznivě při léčení a rehabilitaci onemocnění kardiovaskulárního, pohybového a nervového  systému“, představuje Konstantinovy Lázně Dana Bešťáková, obchodní manažerka akciové společnosti Léčebné lázně Konstantinovy Lázně.

Celodenní sobotní program začne v 10.00 hodin u pitného pavilonu v lázeňském parku, kde požehná pramenům Mons. František Radkovský, biskup plzeňský, za doprovodu pěveckého sboru Vox Imperfecta pod vedením Pavla Dolanského.

Poté se rozběhnou prohlídky lázeňského města. Jedna je určena pro rodiny s dětmi, její součástí jsou drobné úkoly a soutěže. Druhá z prohlídek je vhodná například pro seniory. Obě trvají asi dvě hodiny a ukážou návštěvníkům krásná a zajímavá místa Konstantinových Lázní. Ve 12:30 pak začnou prohlídky balneoprovozu lázeňského domu Prusík a nového Spa Boutique  hotelu Löwenstein.

  „212. lázeňskou a turistickou sezónu oficiálně zahájí ve 13.00 v amfiteátru v lázeňském parku zástupci obcí Mikroregionu Konstantinolázeňsko, turistů a lázní, program bude pokračovat vystoupením dechového orchestru mladých Juvenka a koncertem plzeňské country skupiny M.H.S. s Petrem Kratochvílem,“ doplňuje Karel Týzl, starosta Konstantinových Lázní a místopředseda Mikroregionu Konstantinolázeňsko. Svou účast na zahájení přislíbili Ing. Václav Votava, poslanec PS ČR, Mgr. Miroslav Nenutil, senátor za Chebsko a Tachovsko, nebo Jiří Struček, náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

Program zakončí ve 20:00 hodin legendární česká country-folková skupina Plavci Honzy Vančury se speciálním hostem, zpěvačkou Irenou Budweiserovou. Slavnostní ráz dne podtrhne po skončení koncertu ohňová show.

Průvodcem sobotní akce bude známý herec a moderátor Petr Jančařík. Souběžně po celý den bude probíhat bohatý doprovodný program. Přímo v parku na Vás čeká oblíbený řemeslný jarmark, pro nejmenší jsou pak připraveny výtvarné dílny či loutkové  divadlo v Autobuse 2015.  Na Malé scéně kulturního domu můžete shlédnout výstavu Klubu výtvarníků Borska. Až do 21.00 hodin nabídne návštěvníkům wellness centrum Konstantin levněné vstupenky.

Občerstvení si budete moci vychutnat v  kavárně Srdíčko umístěné v lázeňském domě Prusík, která se specializuje na nabídku čerstvých zdravých lahůdek zhotovených z regionálních potravin. Speciální zvěřinové kančí hody a další pochoutky nejen ze zvěřiny, ale i z drůbeže a sladkovodních ryb najdete na jídelníčku restaurace lázeňského hotelu Jirásek.

Další speciální menu pro tento víkend nabízí hotel Jitřenka a penzion V Pohodě.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka