Krajští radní nesouhlasí s rušením finančních úřadů

Rada Plzeňského kraje nesouhlasí s rušením územních pracovišť Finančního úřadu (ÚP FÚ) pro Plzeňský kraj, které má být realizováno Ministerstvem financí ČR od 1. ledna 2016.

Cílená propagace v Plzni

Územní pracoviště finančních úřadů jsou stanovena vyhláškou Ministerstva financí č. 48/2012 Sb., o územních pracovištích úřadů, která se nenacházejí v jejich sídlech.

Dle tiskové zprávy Generálního finančního ředitelství hodlá Ministerstvo financí zrušit celkem 23 územních pracovišť z toho tři v Plzeňském kraji. Jedná se o ÚP Horažďovice, ÚP Horšovský Týn a ÚP Nepomuk.

 Jako důvod pro zrušení udává ministerstvo neefektivní provoz. Podle krajských radních povede zrušení ÚP ke vzdálení veřejné správy od občanů žijících ve venkovských oblastech i k úbytku pracovních míst na venkově. Nesouhlas vyjádřený dnes Radou PK bude projednávat také krajské zastupitelstvo na svém zasedání 7. září 2015.

Podle posledních zpráv se ale situace mění. Koaliční rada se včera dohodla, že se nebude rušit 23 územních pracovišť finančních úřadů v menších obcích. Provoz úřadů bude ale omezen na úřední dny, tedy pondělí a středu. Zároveň se sníží počet pracovníků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka