Letecká show v Plasích přivítala milovníky adrenalinu i charitativní Oranžové kolo

Největší letecká show na západě Čech, tradiční Den ve vzduchu v Plasích na Plzeňsku, přilákala na nevšední zážitky a přátelskou atmosféru tisíce leteckých nadšenců ze všech koutů republiky.

Cílená propagace v Plzni

Kromě zvýšené hladiny adrenalinu v krvi si odnesli příjemný pocit, velká část z nich totiž v sobotu nasedla na charitativní Oranžová kola Nadace ČEZ, a svým šlapáním pomohla dvěma západočeským neziskovým organizacím. Vyšlapaná částka 95.538 korun tentokrát podpořila občanské sdružení Chotěšovská vlna a spolek Fotoklub Plasy. 

Den ve vzduchu je tradiční leteckou přehlídkou, každoročně pořádanou na letišti aeroklubu v Plasích na Plzeňsku. Může se pochlubit několika prvenstvími i zajímavostmi. Právě zde mohli návštěvníci předchozích ročníků vidět ženu sedící na křídle letícího letadla nebo helikoptéru otevírající láhev piva. Organizátoři dbají na pravidelné novinky v programu a nezapomínají ani na širokou nabídku doprovodných akcí. Letos se proto diváci těšili z armádních letounů JAS 39 Gripen, které jim přímo nad hlavami předvedly všechny své letecké možnosti, a nadšeně šlapali na charitativních oranžových kolech Nadace ČEZ, aby svým výkonem přispěli na účet jedné z organizací. „Jako tradičně byl zájem o minutu na Oranžovém kole, která pomůže neziskovým organizacím v jejich činnosti, obrovský. Přátelská atmosféra Dne ve vzduchu z návštěvníků sálala, svoji energii proto rádi poslali dál na pomoc dobré věci,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. 

Občanské sdružení Chotěšovská vlna je složeno převážně z mladých lidí usilujících  o záchranu Kláštera Chotěšov, jednu z kulturních dominant Plzeňského kraje. „Výtěžek v hodnotě 48.792 Kč využijeme zejména na pokrytí nákladů spojených s pořádáním benefiční akce Večeře pro klášter Chotěšov, kterou pravidelně v rámci naší snahy o záchranu této vzácné kulturní památky pořádáme,“ uvedl Pavel Říha, předseda Chotěšovské vlny. Sdružení organizuje také bezplatné brigády na pomoc klášteru a navazuje na předešlou spolupráci neorganizované dobrovolnické skupiny mládeže s několika podporujícími subjekty v okolí Kláštera Chotěšov.

Spolek Fotoklub Plasy od roku 2001 sdružuje ty, kteří se rádi dívají na svět přes hledáček fotoaparátu. Jeho cílem je pravidelně přispívat ke kulturnímu a společenskému rozvoji města, zviditelnit fotografii jako takovou a poskytovat podporu všem začínajícím fotografům. „Pravidelně pořádáme fotografické výstavy, workshopy a vyhlašujeme místní i celostátní fotografické soutěže za účelem propagace našeho města, regionu i fotografie jako takové. Právě na tuto činnost využijeme s radostí i příspěvek z Oranžového kola Nadace ČEZ v hodnotě 46.746 Kč,“ řekl předseda Fotoklubu Plasy Václav Řežábek. Za krátkou dobu činnosti se Fotoklubu Plasy podařilo realizovat mnoho divácky úspěšných výstav, již tři ročníky celostátní soutěže amatérské fotografie s názvem „Plaská lípa“ a tradiční klubové fotografické workshopy. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka