Léto v rytmu Měšťanské besedy: Suzanne Vega i kultura pod širákem

Smršť kulturních akcí se v Měšťanské besedě nezastaví ani v létě. Již pošesté letos zahrada Měšťanské besedy nabídne jedinečnou atmosféru kultury pod širým nebem. Od 21.6. až do konce srpna se zde odehraje na 14 jedinečných koncertů a divadelních představení, které očekávají kolem 5000 návštěvníků.

Cílená propagace v Plzni

Nejočekávanější událostí plzeňského léta je bezesporu červencový koncert Suzanne Vega. Patrně nejlepší písničkářka své generace se v nádherných prostorách Měšťanské besedy představí vúterý 7. července a jistě zazpívá i své nejznámější hity včetně písní Luka či Tom´s Diner.

Seznam letních akcí v Besedě ale koncertem Suzanne Vega samozřejmě nekončí.
„Zahradní sezónu spustíme 21. června komedií Na útěku, vníž se představí Zlata Adamovská a Jana Štěpánková. Snažíme se vždy nabídnout atraktivní program, který je umocněn venkovním prostředím a atmosférou,“ říká Hana Rendlová, manažerka kulturního programu Měšťanské besedy. Diváci se mohou dále těšit např. na Františka Němce a Petra Kostku v tragikomedii Pan Halpern a pan Johnson (27. 8.), Simonu Stašovou a Svatopluka Skopala ve hře Filumena Marturano (2.8.) a samozřejmě nebudou chybět ani oblíbení Komici s.r.o. (3. 8.). Tentokrát v sestavě Miloš Knor, Iva Pazderková a Ruda z Ostravy! O týden později (10.8.) Pavel Liška, Tatiana Vilhelmová či Marek Daniel a další dorazí do Plzně s oblíbenou Commedií dell´arte.

V polovině srpna zahrada Měšťanské besedy propadne svérázné vančurovské atmosféře. Na svědomí to budou mít herci Divadelního spolku Kašpar a jejich Rozmarný večer, a to se vším všudy – návštěvníci se mohou těšit na Krokovy Vary i hospodu U čtrnácti pomocníků, která bude o pauze otevřená i pro diváky.

Kulturní léto na zahradě Měšťanské besedy se nemůže samozřejmě obejít bez koncertů. Velmi netradiční a nejen hudební zážitek bude jistě vystoupení Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu (23. 6.), hluboko posazený hlas Chantal Poullain si podmaní posluchače poslední den v červnu,
21. července si mohou diváci zazpívat a zavzpomínat s trampským bardem Wabi Daňkem. Spublikem si přijede zazpívat také oblíbený český folkový zpěvák Samson a jeho hosté (25.8.). Již tradiční akcí se stal benefiční koncert Jazz & Swing Night pro dětský úsměv sdobrovolným vstupným, které putuje do Dětského domova vTrnové. 

Zajímavostí budou dva koncerty zahraničních studentských orchestrů (Boston Philharmonic Youth Orchestra a mládežnický dechový orchestr z britského Northamptonshiru), které ohromí nejen počtem svých hudebníků, ale isvým umem.

Pod širým nebem se bude i tančit. První červencový den rozpohybuje parket swingová tančírna Pilsner Jazz Bandu snázvem Po siréně swing! Včervenci a srpnu se tu odehrají také dva Letní taneční večery pro seniory se vstupem zdarma. Taneční setkání pod taktovkou Dua Evergreen Klasik spolupořádá vBesedě vprůběhu celého roku Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

Neděle budou už tradičně patřit dětským divadelním pohádkám, které se během léta přesunou na zahradu. Začátky představení jsou od 14:30 hod.

Všechny kulturní akce, pořádané na zahradě Měšťanské besedy společností Dominik centrum s.r.o., budou vpřípadě nepříznivého počasí přesunuty do sálu.

Vstupenky na všechny akce jsou vprodeji prostřednictvím www.mestanska-beseda.cz
a také na prodejních místech:Předprodej vstupenek, nám. Republiky 41; Měšťanská beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.05.2015 12:35




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka