Mezi šumavskou Modravou a Antýglem jezdí řidiči po opravené silnici. Cyklostezka chybí

Nový povrch má komunikace mezi Modravou a historickým dvorcem Antýgl v Národním parku Šumava. Silnice byla slavnostně uvedena do provozu 27. srpna 2015.

Cílená propagace v Plzni

K rekonstrukci komunikace výrazně přispěla dotace z programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika – Bavorsko.

„Stavební úpravy se týkaly silnice v délce přes čtyři kilometry. Z celkových nákladů 43 milionů korun pokryla dotace zhruba 28 milionů,“ řekl Jaroslav Bauer, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy. 

Rekonstrukce komunikace III/16910 Antýgl - Modrava začala 1. dubna 2015 a skončila v polovině letních prázdnin. „Součástí opravy byla také výměna všech stávajících propustků a vybudování opěrné zdi tvořené vyztuženým svahem s ozeleněným lícem,“ dodal Bc. Pavel Panuška, generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

 „Za obec Modrava velmi děkuj za krásnou novou komunikaci, ale je jen škoda že se nepodařilo, díky nevstřícnosti vedení Národního parku Šumava, zakomponovat do opraveného úseku i cyklostezku,“ řekl starosta Modravy Ing. Antonín Schubert.

Okolí Modravy a Antýglu patří mezi nejoblíbenější šumavské turistické destinace. Nachází se zde křižovatka turistických a cyklistických tras a v neposlední řadě i motoristy velmi oblíbený autokemping. Rekonstrukce silnice tak výrazně pomáhá rozvoji cestovního ruchu v tomto regionu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka