Ministerstvo vnitra podpoří projekty Plzně na prevenci kriminality, bezpečný Plac i kamery na Vinicích

Zastupitelé schválili přijetí účelových dotací z Ministerstva vnitra České republiky. To je Plzni poskytne na její dva projekty prevence kriminality pro rok 2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za peníze bude město realizovat akci Bezpečná lokalita Plac a také rozšíří kamerový systém na území Městského obvodu Plzeň 1, konkrétně na sídlišti Vinice. Na první z projektů dá ministerstvo 396 tisíc korun, na druhý 269 tisíc korun. 

Na základě analýzy vnitrobloku ulic Plachého a Korandovy, tedy takzvaného Placu, byly vybrány dva bytové domy v majetku města Plzně – Plachého č. 44 a 46. V nich dojde k technicko-bezpečnostním opatřením, konkrétně jsou peníze určeny na takzvané prvky situační prevence. Dojde k instalaci bezpečnostních dveří, pořízení nových schránek, propojení zvonků, úpravě osvětlení, zabezpečení vchodů a podobně. Část projektu týkající se úprav provozního charakteru bude hrazena z Fondu pro kofinancování dotovaných projektů města Plzně ve výši 450 tisíc korun, celkové předpokládané výdaje na celou akci tedy činí 846 tisíc korun. 

Záměrem druhého podpořeného projektu je rozšířit kamerový systém v lokalitě sídliště Vinice, kde jsou v současné době umístěny dva kamerové body. Na sídlišti dochází často k majetkové a jiné pouliční kriminalitě. Rozšíření kamerového systému tak může pomoci Policii ČR a městské policii k odhalování přestupkové a trestné činnosti. Spoluúčast města u tohoto projektu je 31 tisíc korun. „Obě akce budou předfinancovány z Fondu pro kofinancování dotovaných projektů města Plzně, následně přijaté dotace budou po připsání na účet města Plzně do tohoto fondu převedeny,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka