Mitsubishi představuje v Ženevě Engelberg Tourer

Společnost Mitsubishi Motors Corporation (dále jen „MMC“) představuje ve světové premiéře novou generaci SUV-crossoveru s označením MITSUBISHI ENGELBERG TOURER.

Cílená propagace v Plzni

Mitsubishi Motors Corporation představil SUV-crossover MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

  • MITSUBISHI ENGELBERG TOURER, zhmotňující celosvětový slogan značky „Drive your Ambition“, využívá vyspělou technologii elektrifikace a pohon všech kol od MMC k dalšímu pozvednutí atraktivity SUV.

Mitsubishi dále na svém stánku představí praktické využití systému DENDO DRIVE HOUSE (DDH) – nového energetického ekosystému, jehož majitelé mohou automaticky vyrábět, ukládat a sdílet elektřinu mezi vozidlem a domácností, a tak ještě zvýšit užitnou hodnotu svého elektromobilu.

Koncepční model

Jak název Engelberg Tourer naznačuje, vůz nabízí skvělé jízdní schopnosti, umožňující vyrazit na cestu za jakýchkoli klimatických podmínek a  zdolávat s jistotou všechny povrchy. Uvedené vlastnosti spojuje s dlouhým dojezdem, který je pro pohon PHEV charakteristický, a dovoluje tak vydat se mimo města do míst bez dobíjecí infrastruktury

Design

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER byl navržen jako elegantní, vysoce funkční a všestranně praktické SUV / crossover. Interiér nabízí velkorysý prostor, umožňující cestujícím užít si cestu v pohodlí, a zároveň zprostředkuje úroveň kvality a funkčnosti s mimořádnou péčí o každý detail. Z vlastností stvrzujících kvality SUV pro aktivní životní styl jmenujme mlhová světla zabudovaná do střešního boxu s automatickým otevíráním a zavíráním, resp. ochranné kryty pod předním i zadním nárazníkem.

Palubní technologie

ENGELBERG TOURER využívá systém pohonu ‚Twin Motor PHEV‘, pečlivě odladěný a vyzkoušený v modelu Outlander PHEV. S využitím technologie elektrifikace příští generace a řízení pohonu všech kol jej Mitsubishi dále posunulo do podoby ještě atraktivnějšího systému pohonu vozidla. Spojení systému PHEV s technologiemi palubní konektivity navíc znamená, že ENGELBERG TOURER lze s větší jistotou používat za každého počasí i na cestách všeho druhu.

Systém PHEV

Pod podlahou mezi nápravami se nachází baterie soustavy pohonu s vysokou kapacitou. Využívá systém pohonu Twin Motor, jenž zahrnuje vysoce výkonné a hospodárné elektromotory vpředu i vzadu, ale současně zachovává velkorysou kabinu umožňující zástavbu tří řady sedadel.

Pro pohon PHEV byl navržen benzínový motor 2,4 litru. V režimu sériového hybridu pak spalovací motor plní funkci vysoce výkonného generátoru energie, dosahujícího vysokého stupně rekuperace, přičemž velký zdvihový objem zaručuje tišší chod a nižší spotřebu paliva. Kromě vyšší efektivity samotné soustavy PHEV pak ENGELBERG TOURER využívá pečlivě odladěné technologie ke snížení spotřeby paliva, jako je např. aktivní zavírání lamel před chladičem ke snížení aerodynamického odporu.

Soustava pohonu 4WD

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER využívá systém stálého pohonu všech kol ‚Twin Motor 4WD‘ od MMC s vysoce výkonnými a účinnými elektromotory, které pohánějí obě nápravy.

Hnací ústrojí Twin Motor 4WD zajišťuje mimořádně agilní rozdělování hnacího momentu mezi obě nápravy. Systém rozdělování točivého momentu mezi přední kola zlepšuje jízdní schopnosti, kdy zaručuje pohotovou a příjemnou ovladatelnost.

Systém DENDO Drive House

DENDO DRIVE HOUSE (DDH) je stavebnicový systém určený pro domácnosti, zahrnující elektromobil / plug-in hybridní vůz, obousměrnou nabíječku, fotovoltaické panely a záložní baterii pro domácnost. Jedná se o službu nabízenou formou uceleného řešení u prodejců Mitsubishi a spojující prodej, instalaci a poprodejní údržbu všech systémových komponent. Pomocí uvedeného řešení si zákazníci mohou nabíjet svůj elektromobil / plug-in hybrid přímo doma s využitím energie vyrobené ze slunce, nebo naopak dodávat elektřinu z baterie vozidla pro potřeby domácnosti.

Výhody systému DENDO Drive House (DDH)

Systém DDH přináší výrazné úspory nákladů. Zákazníci mohou snížit náklady na palivo využíváním fotovoltaických panelů k výrobě elektřiny během dne pro nabíjení elektromobilu / plug-in hybridu a ukládání do domácí baterie, zatímco v noci mohou omezit náklady na spotřebovanou elektřinu používáním obousměrné nabíječky k dodávkám energie z elektromobilu / plug-in hybridu pro potřeby domácnosti.

Systém DDH slouží jako nouzový zdroj napájení, který může dodávat elektřinu z elektromobilu / plug-in hybridu nebo záložní baterie pro potřeby napájení domácích spotřebičů.

Mitsubishi Motors prostřednictvím elektrifikace vozidel usiluje o obohacování života zákazníků a zvyšování jejich pohodlí.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Mitsubishi ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka