Na náměstí v Plzni lze od pondělka cestovat v čase do dob totality

Na náměstí Republiky v Plzni bude stát v týdnu od 21. do 26. října projekční dóm.

Cílená propagace v Plzni

 V něm se mohou diváci za použití nejmodernějších technologií a prostřednictvím multimediálního zážitku na několik okamžiků vrátit do reálií totalitního Československa i přelomové doby roku 1989. Jedinečnou instalaci podpoří stejnou částkou město Plzeň i Plzeňský kraj.

„Jedná se o unikátní vzdělávací multimediální projekt Totalita – Multimediální průvodce 1948–1989. Ten zejména mladým lidem velmi názorně ukáže, jak vypadalo totalitní Československo před rokem 1989. Umožní jim prožít si alespoň na malou chvíli dobovou atmosféru na vlastní kůži,“ řekl primátor města Plzně Martin Baxa.

Zatímco projekce v dómu zajistí divákům především emocionální zážitek, interaktivní panely rozmístěné v jeho okolí doplní potřebné faktografické informace a celkový historický kontext událostí.

Projekt vznikl u příležitosti 30. výročí pádu železné opony ve spolupráci s předním historikem Petrem Blažkem, ředitelem Ústavu soudobých dějin Akademie věd České republiky Miroslavem Vaňkem a pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Jaroslava Kubery a Platformy evropské paměti a svědomí.

Díky finanční podpoře města Plzně a Plzeňského kraje může být projekční dóm zdarma přístupný veřejnosti každý den od 8:30 do 19 hodin. Ve všední dny budou dopolední časy vyhrazeny základním a středním školám, jež si budou moci rezervovat vstup prostřednictvím online rezervačního systému na www.totalitnistat.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka