Na náplavce u Radbuzy se od pondělka zdarma promítají filmy z letošního Finále

Šest úspěšných snímků z letošního 28. ročníku filmového festivalu Finále Plzeň budou moci shlédnout diváci pod širým nebem. Od 25. do 30. května vždy od 21 hodin budou promítnuty na festivalu Náplavka k světu na Anglickém nábřeží na břehu Radbuzy v centru Plzně. Vstup je zdarma.

Cílená propagace v Plzni

Návštěvníci na náplavce v rámci Ozvěn festivalu Finále Plzeň uvidí snímek natočený na jeden záběr Hany, v němž zaujme herečka Hana Vagnerová. Diváci letošního Finále ji ocenili za nejlepší herecký výkon. Oddechnout si lidé mohou i při Hřebejkově komedii Zakázané uvolnění, která vznikla na motivy populární divadelní hry, a kde jednu z rolí hraje opět oceněná Hana Vagnerová. 

Na náplavce se promítne i černá televizní komedie Jiřího Stracha Osmy, v níž hlavní hrdina v podání Ivana Trojana omylem v opilosti podepíše Chartu 77 a pak se nestačí divit, co všechno se děje. 

Hned následující večer bude patřit jednomu dílu z oblíbeného cyklu České století – Je to jen  rock´n´roll, jehož tvůrci si z Plzně odvezli Zlatého ledňáčka za televizní tvorbu. 

Rozmanitost nabídky ozvěn potvrdí palčivý dokument a sociální studie v jednom K oblakům vzhlížíme. 

Program Ozvěn festivalu Finále Plzeň zakončí v sobotu 30. května pohádka, pod níž jsou podepsáni otec a syn Svěrákovi, Tři bratři. Ta se stala divácky nejúspěšnějším filmem letošního Finále.

Ozvěny Finále jsou součástí festivalu Náplavka k světu už podruhé. Vzhledem k loňskému velkému zájmu organizátoři letos slibují více míst na sezení. Filmové projekce si mohou návštěvníci zpestřit pochutinami z bistra či nápoji z baru přímo u řeky Radbuzy. Kromě promítání

budou na programu divadelní představení či koncerty. Na náplavce bude fungovat také půjčovna lodiček. 


Program promítání Ozvěn Finále Plzeň, začátek vždy ve 21 hod.:

pondělí 25. 5. Hany (režie Michal Samir)

úterý 26. 5. Osmy (režie Jiří Strach)

středa 27. 5. České století - Je to jen rock´n´roll (1976) (režie Robert Sedláček)

čtvrtek 28. 5. K oblakům vzhlížíme (režie Martin Dušek)

pátek 29. 5. Zakázané uvolnění (režie Jan Hřebejk - na snímku)

sobota 30. 5. Tři bratři (režie Jan Svěrák)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka