Na Špičáku se otevřel i snowpark, podmínky optimální

V sobotu otvírací show ve snowparku, oba víkendové dny testování aut a party pro veřejnost.

Jarní servisní akce AUTO CB

Optimální podmínky pro lyžování má nyní šumavský Ski&Bike Špičák. Připadlo skoro 30 cm přírodního sněhu a otevřela se další sjezdovka – modrá Turistická (č.1). „ Až na černou Šanci, která se ale v nejprudším úseku stejně neupravuje, se lyžuje na všech ostatních tratích i cvičných svazích. Od pátku 30.1. se navíc zprovoznil snowpark na Lubáku. Jedou všechny vleky a pohyblivý koberec v dětském areálu pod Sirotkem,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Na sjezdovkách nyní leží 35 – 65 cm přírodního prašanu v kombinaci s technickým sněhem. 

Lubák mají vyznavači freestylu a akrobacie na sněhu k dispozici už od tohoto pátku, ale slavnostní otevření špičáckého snowparku bude o den později - v sobotu 31. ledna. Nabídne řadu doprovodných akcí včetně několika soutěží (ceny v hodnotě cca 20 000 Kč) nebo bezplatné testování snowboardů a lyží.  

„Snowpark jsme připravovali zhruba celý předchozí týden, kdy na Šumavu přišla pořádná zima. K dispozici budou všechny překážky, raily i skoky, které v těchto dnech ještě finálně dokončujeme. Šest překážek je určeno spíše pro začátečníky, dalších pět pro středně pokročilé. Nezaměřujeme se na žádnou extrémní obtížnost, chceme, aby si jízdu tady užili i ti méně zdatní,“ uvedl Michal (Migi) Ritter ze sítě snowparků Freestyle Area, která se na Špičáku už druhý rok stará o profesionální úpravu.   

Sobotní akce ve snowparku začíná v 9,00 a končí v 16,00 vyhlášením výsledků. Jinak jeho provoz bude každodenní a kopíruje otvírací dobu celého Ski&Bike Špičák od 8,30 do 16, hodin.  

Mimo to se po oba víkendové dny v areálu (31.1.-1.2.) předvádí a testují automobily. S tím je spojena možnost vyzkoušet si třeba i cvičný trenažer nebo využít pozvání na společenskou party v hotelu Bohemia, kam je veřejnost též zvána.    Aktuální info na www.spicak.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.01.2015 16:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka