Na šumavském Špičáku o víkendu končí zimní sezona

Sobotní slalom v rámci závodů ve skigolfu čeká česká premiéra – poprvé jej pojede na speciální zařízení paraplegik.

Cílená propagace v Plzni

Ski&Bike Špičák se rozloučí s letošní zimní sezonou o tomto víkendu závody ve skigolfu. V sobotu se tady pojede slalom na Spodní Šanci (startuje v 10,00 hodin), golfové klání je na programu o den později v Darové, také v 10,00 (podrobnosti k závodu jsou uvedeny níže). 

Jinak na sjezdovkách, co jsou dosud v provozu, je cca 20 cm sněhu, ale samozřejmě někde už i tady vykukují vytátá místa. „ Otevřena je a i o víkendu bude horní část sjezdovky č.3 s přejezdem do spodní části sjezdovky č.2 a také rodinná Spodní Šance. Letošní zimní sezonu ukončíme v neděli 29.března. Kdo si chce ještě přijet naposledy v této sezoně k nám zalyžovat, má v těchto dnech poslední možnost,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

„Jinak chci všem návštěvníkům našeho areálu poděkovat. Ceníme si, že nám i přes stále větší konkurenci zachovávají přízeň.“ dodal Kasík. Letní aktivity tady odstartují na přelomu května a června.  Závod ve skigolfu se na Špičáku pojede teprve podruhé a v letošním ročníku ho čeká významná událost.“ Spolupracujeme se Svazem hendikepovaných a mimo jeho předsedy Miroslava Lidinského (jde o veterána z Afganistánu) se ho na speciálně upraveném lyžařském speciálu zúčastní i paraplegik Pavel Bambousek. V jeho případě půjde o sportovní českou premiéru, protože v Česku pojede poprvé sportovec  s tímto postižením takovýto závod,“ uvedl za pořadatele Josef Treml ze Ski&Bike Špičák. 

Celkem je přihlášeno 28 mužů či žen, kteří se utkají ve třech věkových kategoriích. „ Někteří golfisté mají v přihláškách uveden i handicap pod 10, což už je opravdu výborná kvalita. Obě disciplíny si ale určitě užije a zvládne každý, kdo má blízko k oběma sportům tohoto dvojboje a hlavně chuť si zasportovat,“ dodává ke startovnímu poli sedmdesátiletý někdejší učitel tělocviku Josef Treml, který též nebude chybět.

Lyžování ve spojení s golfem má už několik let také své mistrovství světa a Češi si odsud pravidelně vozí cenné kovy. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka