Návštěvníci výstavy EXPO 2015 v Miláně zažijí českou hospodu a ochutnají plzeňské nepasterované pivo

Letošní ročník rozsáhlé výstavy EXPO 2015, kterou bude hostit italský Milán, přiblíží návštěvníkům z celého světa českou pivní kulturu a technologii.

Cílená propagace v Plzni

V rámci Českého pavilonu totiž vyroste pravá česká hospoda, která nabídne originální plzeňské pivo v kombinaci s vybranými lahůdkami. Pivo bude do Milána dopravováno přímo z plzeňského pivovaru ve speciálních pivních tancích. Protože hlavní ambicí výstavy je věnovat se klíčovým otázkám udržitelného rozvoje a ukázat tradiční i inovativní postupy při výrobě potravin, představí česká hospoda svým návštěvníkům dlouholetou tradici výroby plzeňského piva. Ta těží z nových technologií, ale zároveň již více než 170 let zachovává jedinečnou a zcela originální chuť plzeňského ležáku. 

Všichni návštěvníci Českého EXPO pavilonu ochutnají od května do konce října originální plzeňský ležák v nepasterované podobě, který si v této variantě lze dopřát pouze přímo v pivovarských sklepích plzeňského pivovaru, nebo při oslavách uvaření první várky. Tradiční pivo přivezou z Plzně do Milána ve speciálních chlazených pivních tancích, ze kterých se bude na místě čepovat. Česká hospoda přiblíží na EXPU i technologii výroby piva nebo zajímavá a zároveň stará pivovarská řemesla. Hlavním cílem je představení plzeňské pivovarské atmosféry a chuti zlatavého moku a kvality českých surovin konzumentům z celého světa. 

„Plzeňské pivo je národní ikonou české potravinářské produkce, takže v Českém EXPO pavilonu nesmí chybět,“ říká generální komisař Českého EXPO Pavilonu Jiří F. Potužník. „Lidé v České republice pivo milují a je pro ně součástí české kultury, gastronomie a hospodářství, což chceme přiblížit i ostatním národům z celého světa,“ doplňuje Potužník.  

Hospoda Pilsner Urquell pomůže Českému pavilonu v prezentaci tuzemska jako země s bohatou tradicí v oblasti zemědělské i potravinářské výroby a současně jako země, která je ve specifických oborech světovou jedničkou. Chce mimo jiné prezentovat tuzemské zkušenosti a inovace v péči o vodní zdroje a jejich využívání nebo výsledky výzkumu vědeckých ústavů při výrobě zdravotně nezávadných potravin. Mezi ně patří právě i plzeňské pivo Pilsner Urquell, nesoucí chráněné zeměpisné označení „České pivo“ udělené Evropskou unií díky vysoké kvalitě, dodržování tradičních postupů a výhradnímu využití surovin českých prvovýrobců. Jeho cílem je chránit jedinečnost českého piva a předcházet vzniku napodobenin.

„V české hospodě si všichni hosté mohou vychutnat věhlasný plzeňský ležák v té nejlepší kondici, správně vychlazené, krásně načepované s bílou hustou pěnou, jako v nejlepších hospodách v Čechách. Zároveň se zde dovědí, že populárním se stal díky jedinečné receptuře, pečlivě vybíraným surovinám a dovednosti plzeňských sládků.,“ vysvětluje Petr Dvořák, šéf značky Pilsner Urquell pro zahraniční trhy. Nepasterované tankové pivo spojené s vybranými českými specialitami tak na místě doplní informace o 172leté historii piva Pilsner Urquell, informace ze zákulisí práce sládků nebo představení různých stylů čepování piva. 


Český pavilon pochází z dílny vizovické firmy KOMA MODULAR CONSTRUCTION podle architektonického studia Chybik+Kristof Associated Architect. Jeho součástí by měl být také bazén, který symbolizuje silnou tradici v lázeňství nebo odvěkou českou touhu po moři. Na výstavě bude tento bazén nejen architektonickým, ale i funkčním prvkem, bude umístěn na nádvoří areálu českého pavilonu v blízkosti české hospody a návštěvníci se zde budou moci v letním horku koupat.

Český pavilon najdeme v bezprostřední blízkosti hlavního vchodu a budovy EXPOcentre, kudy by měly projít dvě třetiny z dvaceti milionů očekávaných návštěvníků.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka