Největší hit pro seniory na „Trojce“? Počítačové kurzy!

Jedním z nejúspěšnějších projektů Městského obvodu Plzeň 3 pro veřejnost jsou bezesporu počítačové kurzy pro seniory. Obvod tak seniorům pomáhá orientovat se v moderním světě.

Cílená propagace v Plzni

Výukou už prošly stovky spokojených účastníků a zájem neklesá.

Chceme, aby lidé i v pokročilém věku mohli dělat to, co je baví, učit se novým věcem a žít skutečně plnohodnotný život. Umět pracovat s počítačem je v dnešní době nezbytností a my víme, že pozadu nechtějí zůstat ani senioři“, říká starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

První kurz byl zkušebně zorganizován ve spolupráci se Střední školou informatiky a finančních služeb na podzim roku 2012. Od té doby jsou kurzy pořádány dvakrát ročně a vždy se naplní téměř okamžitě. Součinnost obvodu se školou probíhá zcela bez problémů a ke spokojenosti všech zúčastněných stran. 

Kurzy se konají vždy na jaře a na podzim a senioři si mohou vybrat, zda chtějí začátečnickou úroveň, pro mírně či středně pokročilé, nebo specializovaný kurz pro úpravu digitálních fotografií," dodává starosta Radislav Neubauer.

Jarní kurzy budou zahájeny v prvním březnovém týdnu. Výuka je rozdělena do pěti tříhodinových lekcí. Cena kurzu je 600,- Kč, obyvatelé centrálního obvodu ale uhradí jen polovinu, zbytek zaplatí úřad. Zajímavostí je, že od podzimu 2012 se kurzů zúčastnilo téměř 400 seniorů, přičemž nejstaršímu bylo 90 let.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka