O ambulantní pacienty nejlépe pečuje nemocnice v Klatovech

Klatovská nemocnice získala titul Nemocnice ČR 2015 v kategorii bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů mezi středními a malými nemocnicemi. Ocenění si včera v Praze převzal od organizátora soutěže organizace Health Care Institute ředitel nemocnice František Lešundák.

Cílená propagace v Plzni

Řekl, že ocenění je výsledkem týmové práce všech zaměstnanců od primářů až po pracovnice úklidu.

„Je to satisfakce za zvýšené úsilí v posledních letech, které souviselo i s přestěhováním většiny oborů do nové budovy,“ uvedl František Lešundák. Soutěže se účastní nemocnice z celé republiky. Sledují se zvlášť státem řízená zdravotnická zařízení včetně fakultních nemocnic a zvlášť ostatní nemocnice. Hodnotí se pak v kategoriích ambulantní péče, hospitalizační péče, v oblasti spokojenosti zaměstnanců a v oblasti finančního zdraví. Vyhlašují se jen první tři umístění v každé kategorii. Paralelně se pak ještě sestavuje žebříček za jednotlivé kraje.

Výsledky v oblasti bezpečnosti a spokojenosti pacientů nesestavuje porota, ale závisí přímo na samotných pacientech. Ti v nemocnicích vyplňují dotazníky spokojenosti. Nejlepší známky od ambulantních pacientů obdržela právě Klatovská nemocnice. „Ve sledovaném období od března do srpna vyplnilo v nemocnici dotazníky přes 600 ambulantních pacientů,“ říká manažerka kvality Klatovské nemocnice Vladimíra Nováčková s tím, že jsou tázáni například na spokojenost s předáváním informací ze strany lékaře či zdravotních sester, na spokojenost s úrovní ošetření, na čekací doby, ale i na čistotu nebo pocit soukromí.

„Je to pro nás historický úspěch. HealthCare Institute připravuje projekt od roku 2006, ale nikdy jsme se ještě mezi první tři na úrovni republiky v žádné kategorii nedostali. A letos rovnou první. Je pro nás čest se pohybovat ve společnosti nemocnic jako je Thomayerova nebo i jihočeské nemocnice, které jsou takovým vzorem úspěšných regionálních nemocnic,“ dodává ředitel.

Domnívá se, že výsledek mohla ovlivnit i strategie Plzeňského kraje. „Podporuje až nezvykle široký rozsah ambulantní péče i mimo krajské město. Přibližuje tak tu primární péči k pacientům, aby za ni nemuseli dojíždět desítky kilometrů,“ doplňuje ředitel Lešundák.

Umístění KN v žebříčkách HC Institute projektu Nemocnice ČR 2015

Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů - oblast ČR, kategorie nestátní nemocnice

1. místo: Klatovská nemocnice, a.s.
2. místo: Šumperská nemocnice a.s.
3. místo: Thomayerova nemocnice

Nejkratší doba čekání z pohledu ambulantních pacientů - ČR, všechny nemocnice

1. místo: Klatovská nemocnice, a.s.
2. místo: Ústřední vojenská nemocnice
3. místo: Šumperská nemocnice a.s.

Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů - Plzeňský kraj, všechny nemocnice

1. místo: Klatovská nemocnice, a.s.
2. místo: Domažlická nemocnice, a.s.
3. místo: Stodská nemocnice a.s.

Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů - Plzeňský kraj, všechny nemocnice

1. místo: Swiss Med Clinic s.r.o.
2. místo: Klatovská nemocnice, a.s.
3. místo: Domažlická nemocnice, a.s.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.11.2015 15:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka