O preventivní besedy pro předškoláky je v Plzni zájem

Plzeňský centrální obvod podporuje aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu u dětí, a proto spolupracuje v tomto školním roce s Městskou policií Plzeň na uskutečňování preventivního programu pro mateřské školy, který běží v širším měřítku již od roku 2009.

Cílená propagace v Plzni

„Besedy jsou určeny pro všechny děti navštěvující mateřské školy na území MO Plzeň 3, přičemž zvýšená pozornost bude zaměřena na děti v předškolním věku. Besedy vždy probíhají hravou interaktivní formou za využití co největšího množství pomůcek. Ty  dětem umožní lépe si představit a prožít situaci v dopravním provozu“, informuje místostarostka MO Plzeň 3 Jaroslava Maříková. 

Metodici prevence se při akcích ve školkách nevěnují jen bezpečnému přecházení, ale nezapomínají ani na správné návyky při jízdě v autě, zejména používání bezpečnostních pásů. Podle výpovědí dětí totiž zastává mnoho rodičů mylný názor, že se na krátkém úseku nemůže nic stát a tudíž není nutné dítě upevnit do dětské sedačky. Před nesprávností tohoto tvrzení a před možnými následky jsou děti varovány při simulovaných scénkách. 

„Zájem o dopravní tématiku zatím projevily v centrálním obvodu tři mateřské školy, o další témata, jako jsou např. „Setkání s cizím člověkem, aneb co dělat, když se ztratím“ a „Bezpečný kontakt se psem“, další čtyři“, vypočítává Pavel Beránek z Městské policie Plzeň. 

„V tomto školním roce se zaměřujeme právě na bezpečnost dětí v dopravním provozu, aby se děti, a hlavně předškoláci, při besedách naučili, proč je důležité se připoutat v autě a jak správně přecházet vozovku. Mnozí z nich se budou za rok v dopravním provozu pohybovat samostatně a proto je velmi důležité, aby na teoretickou část besed navazovala na konci školního roku praktická zkouška na dopravním hřišti“, doplňuje místostarosta centrálního obvodu David Procházka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka