O víkendu padlo šest českých rekordů, plzeňský Šefl králem šampionátu

Víkendová finále přinesla na čtyřdenním Zimním mistrovství ČR v Plzni šest českých rekordů. Dva z nich zaplavaly Simona Baumrtová a Barbora Závadová a zbývající čtyři patří štafetám Komety Brno, KPS Ostrava a Bohemians Praha.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejvíce mistrovských titulů získal v plzeňském krátkém bazénu domácí Jan Šefl, který posbíral celkem šest zlatých medailí a stal se nejúspěšnějším plavcem šampionátu.

Jan Šefl zná bazén v Plzni Na Slovanech dokonale, protože plave za Slávii VŠ Plzeň. A i když se připravuje pod trenérem Strnadem v Praze na Strahově, je pro něj plzeňský bazén tím pravým domácím prostředím. Výbornou formu Šefl prokazoval už na mistrovství světa v Dauhá a po dvou týdnech se na českém šampionátu radoval ze šesti titulů mistra republiky. O víkendu do své sbírky uzmul tři zlaté medaile. Od čtvrtka až do neděle Jan Šefl ovládl závody na 100 m polohově, 50 m volný způsob, 50 m znak a všechny motýlkářské tratě na 50, 100 i 200 metrů.

Víkend opět zastihl ve skvělé kondici Simonu Baumrtovou a Barboru Závadovou, kterým se podařilo zamávat českými rekordními tabulkami. Simona Baumrtová plavala až na jedinou výjimku (100 m znak)v doplňkových disciplínách, ale i na nich brala v celkovém součtu mistrovská zlata. O český rekord se postarala na 200 m volný způsob. V sobotním finálovém bloku dosáhla výkonu 1:56,67 a svůj rekord z loňského roku posunula o 43 setin sekundy. V neděli pak přidala další dvě prvenství na 100 m volný způsob a 100 m znak. V Plzni byla co do počtu zlatých medailí nejúspěšnější ženou mistrovství, když si do Chomutova odváží pět titulů.
Barbora Závadová už v pátek překonala vlastní český rekord na 400 m volný způsob a v sobotu si nadělila ještě jeden vánoční dárek, když zaplavala domácí maximum i na 200 metrů motýlek. Její nový rekordní počin nese hodnotu 2:09,79. Oproti předchozímu rekordu z roku 2013 se zlepšila o 29 setin sekundy. V individuálních závodech triumfovala dohromady čtyřikrát. K tomu ještě získala se svým klubem KPS Ostrava také dva štafetové tituly.

Právě ve štafetách zaplavali o víkendu dva české rekordy muži Komety Brno, kteří pokořili rekordy na 4x 100 m volný způsob a v polohové štafetě na 4x 100 m. Ženy KPS Ostrava dosáhly na české maximum v sobotu na 4x 100 m volný způsob a v neděli plavkyně Bohemians Praha vymazaly z tabulek 13 let starý rekord svých klubových předchůdkyň.
Celkem padlo na Zimním mistrovství republiky osm českých rekordů – 3 individuální (2x Závadová, 1x Baumrtová) a 5 ve štafetách (2 ženy KPS Ostrava, 2x muži Komety Brno, 1x ženy Bohemians Praha).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.12.2014 19:47



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka