Olympia až do neděle hostí Čokoládový festival

Do obchodního centra Olympia Plzeň zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 27. února do neděle 1. března 2015 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Cílená propagace v Plzni

Vstup je zdarma.

Čokoládový Festival 2015 v Plzně, pořádaný agenturou ChrisFromParis ve spolupráci s Centrem Olympia Plzeň je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 700  m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:
• Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
• Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
• Prodejní stánky partnerských organizací

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.

Návštěvníci se mohou těšit např. na výrobu pralinek od Chocolatier Martina Pokorného nebo kulinářské přehlídky šéfkuchařů Jiřího Prokeše, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramborové-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež bude zdarma nabídnuto k ochutnání. Zveme kuchaře Michaela Čudová, kteří budou prezentovat různé recepty: drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami nebo grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, Carla, Kamila chocolates, Italské Liker, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Café Anděl, Organo Gold, Nejedlý, ChocoKebab…

Představíme také velký svatební dort, vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.

Bude zde uspořádána soutěž ve spolupráci s Regionálním dobrovolnickým centrem TOTEM RDC. Ten přichystá i malování čokoládou pro děti.

Čokoládový festival nabídne spoustu doprovodných akcí plných překvapení. Nejvýznamnější z nich však bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnou troubu od Whirpool. Ale nebudou samozřejmě chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti.

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Program kulinářské show:

Pátek 27/02:
• 14:15 : Jiří Prokeš: Tortilla plněná kuřecím masem s grilovanou zeleninou, čokoládová omáčka s chilli
• 15:00 : Jiří Prokeš: Grilovaná kuřecí křidélka s bylinkovou salsou a čokoládovou omáčkou
• 15:45 : Jiří Prokeš: Vepřové medailonky marinované v pepři s restovanými noky s čokoládovo- burbonovou omáčkou
• 16:30: Jiří Prokeš: Chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips
• 17:15 : Jiří Prokeš: Marinované kousky hrušek s drobenkou a čokoládovo-smetanovou omáčkou

Sobota 28/02:
• 10:30 : Michaela Cudová: Čoko lanýže s mandlemi
• 11:15 : Jiří Prokeš: Restovaná kuřecí prsíčka v chilli a limetové šťávě s čokoládovou omáčkou a restovanou rýží
• 12:30 : Michaela Cudová: Grilovaný zeleninou s omáčkou z bílé čokolády a camembertu
• 13:15 : Jiří Prokeš: Marinované višně ve vodce s čokoládovým krémem
• 14:00 : Michaela Cudová: Drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami
• 14:45 : Jiří Prokeš: Tortilla plněna kuřecím masem s grilovanou zeleninou s čokoládovou omáčkou s chilli
• 15:30 : Michaela Cudoáa: Čoko lanýže s mandlemi
• 16.15 : Jiří Prokeš: Vepřové medailonky marinované v pepři s restovanými noky s čokoládovo-burbonovou omáčkou
• 17:00 : Michaela Cudová: Grilovaná zelenina s omáčkou z bílé čokolády a camembertu

Neděli 1/03:
• 10:30 : Jiří Prokeš: Chilli con carne s tmavou čokoládou a tortilla chips
• 11:15 : Ilona Dostálová: Paleo minimargotky
• 12:30 : Ilona Dostálová: Pařížský krém z jablek
• 13:15 : Ilona Dostálová: Paleo chléb se švestkovým krémem a čokoládou
• 14:00 : Jiří Prokeš: Tortilla plněná kuřecím masem a grilovanou zeleninou s čokoládovou omáčkou s chilli
• 14:45 : Jiří Prokeš: Vepřové medailonky marinované v pepři s restovanými noky s čokoládovo-burbonovou omáčkou
• 15:30 : Jiří Prokeš: Grilovaná kuřecí křidélka s bylinkovou salsou a čokoládovou omáčkou



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka