Plzeňská senior akademie odstartovala

„Vzdělávací program v rámci prevence kriminality pro naše seniory je utvořen ze sedmi přednáškových bloků a v každém z nich je detailně popsáno konkrétní téma. Senioři se seznámí s prací Městské policie Plzeň, dozvědí se o nebezpečí prodejních akcí i o domácím násilí, uvidí kriminalistiku v praxi nebo získají informace, jak se bezpečně pohybovat v silniční dopravě či jak zvládat mimořádné událostí,“ vypočítává některá z témat David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Cílená propagace v Plzni

Přednášky pak doplní exkurze v operačním středisku Městské policie Plzeň, v Útulku pro zvířata v nouzi nebo Hasičské stanici Plzeň.

O akademii projevily zájem na dvě desítky seniorů, kapacita může být až dvojnásobná.

„Přípravy byly velice pečlivé, a tak jsme propagaci spustili jen necelé dva týdny před zahájením akademie," vysvětluje starosta obvodu Radislav Neubauer. „Abychom projekt stihli ještě v letošním roce, museli jsme jej spustit již 1. října. Myslím si, že obsahově je velice zajímavý a především, což považuji za nejdůležitější, senioři si z něj odnesou mnoho tipů a rad, jak se cítit bezpečně a jak předejít tomu, aby se stali obětí trestného činu." 

Projekt má za sebou zatím jen úvodní lekci, proto obvod vyzývá zájemce z řad seniorů, kteří by se ještě chtěli do akademie přihlásit, aby neváhali, a kontaktovali sl. Lucii Hůrkovou na telefonním čísle 378 036 496.

Plzeňská senior akademie je zdarma, podmínkou je seniorský věk a trvalé bydliště na území centrálního obvodu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka