Plzeňské historické podzemí ozáří od středy Světýlka v hlubinách

Netradiční výstavu instalovala Soukromá střední uměleckoprůmyslová škola Zámeček v rámci projektu „Dvacet a furt freš“.

Cílená propagace v Plzni

Návštěvníci se mohou těšit na sochy, malířské objekty a obrazy s jednotícím prvkem, kterým je směřování k naději. Výstava je pořádána v rámci programu projektu Plzeň - Evropského hlavní město kultury 2015.

Výstava spojená s 20. výročím založení SSUPŠ Zámeček představí na třicet výtvarných objektů vytvořených studenty této školy a dětmi z výtvarného kroužku Skřítek. „Studenti i Skřítci měli široké a zajímavé téma. Tím je směřování k naději a z exponátů pozitivní a duchovní energie skutečně vyzařuje. Navíc expozice ve specifických prostorách podzemí efekt ještě umocňuje,“ říká Anna Peřinová, vedoucí oddělení historických sbírek Plzeňského Prazdroje.

SSUPŠ Zámeček je první střední uměleckou školou založenou v Plzni. Nabízí pět maturitních studijních oborů, ale zabývá se také vzděláváním dospělých a v rámci zájmových kurzů zajišťuje také výtvarný kroužek Skřítek.  Kroužek vede renomovaná výtvarnice, ilustrátorka a scénografka Dana Raunerová.

Výstava „Světýlka v hlubinách“ bude v Plzeňském historickém podzemí ke zhlédnutí v rámci všech nabízených prohlídek každý den od 25. února až do konce letošního roku, který je v západočeské metropoli zasvěcen kultuře. 

Součástí vstupného do historického podzemí je pro starší 18 let i kupon na ochutnávku pivního speciálu Master polotmavý v jedné z vybraných plzeňských restaurací.   Více informací naleznete na www.plzenskepodzemi.cz 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka