Plzeňští kriminalisté objasnili předsilvestrovskou loupež

Plzeňští kriminalisté usilovně pracovali na případu zvlášť závažného zločinu loupeže.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňští kriminalisté od konce loňského roku usilovně pracovali na vyřešení případu zvlášť závažného trestného činu násilného charakteru.  K tomuto incidentu mělo dojít dne 30. prosince 2018 v době okolo půl desáté večer v Plzni před obytným domem v Mikulášské ulici. 

Skupinka osob měla mít s poškozeným nejprve slovní rozepři, kdy se od předmětné skupinky oddělili dva muži, kteří následně fyzicky napadli poškozeného. Způsobili mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocničním zařízení a následnou hospitalizaci.

Během fyzického incidentu poškozený přišel nejen o krabičku cigaret, ale i o peněženku s obsahem finanční hotovosti, kterou měl při sobě. Přivolaní policisté na místě zjišťovali prvotní informace k události a propátrávali okolí místa incidentu, kriminalisté řádně místo zadokumentovali a zajistitli maximální počet stop.

Policisté prověřovali veškeré okolnosti a hledali další svědky. S využitím všech dostupných prostředků a sil postupně mapovali průběh celého incidentu. Získané poznatky je přivedly na stopu konkrétních dvou pachatelů. Během procesních úkonů v trestním řízení policisté zadrželi dva muže.

Při zadržení 21letého muže policisté odhalili další osobu, která se v domácnosti zadrženého ukrývala. Jednalo se pohřešovanou mladistvou dívku, která byla na místě zajištěna a předána zpět do výchovného zařízení. 

Dne 12. února 2019 vyšetřovatelka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila trestní stíhání 21letého muže, kterého obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví spáchaných formou spolupachatelství. Dále zahájila trestní stíhání mladistvého 16letého muže, kterého obvinila ze spáchání provinění loupež v jednočinném souběhu s proviněním výtržnictví spáchaných formou spolupachatelství.

Oba muži se obdobného jednání dopustili i v minulosti a byli za své skutky pravomocně odsouzeni trestním opatřením. Mladistvý pachatel se v současné době nachází ve vazbě. Druhý pachatel je stíhán na svobodě.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.02.2019 06:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka