Plzeňští žáci mohou pilovat své znalosti v nové elektrotechnické dílně

Střední odborné učiliště elektrotechnické v Plzni otevřelo ve čtvrtek 18. prosince novou specializovanou dílnu.

Cílená propagace v Plzni

Ta bude sloužit žákům a zaměstnancům školy jako pracoviště, kde mohou provádět praktické pokusy a projekty v oblasti silnoproudé elektrotechniky a automatizace. Výstavbu dílny, jež navazuje na nově vybudovaný výukový blok diagnostiky točivých strojů, podpořila Nadace ČEZ částkou 400 000 korun.


Díky nové dílně vzniknul ve škole prostor, kde se žáci mohou praktickou formou seznámit s postupy měření a diagnostikou při vyhledávání a odstraňování závad v silnoproudé elektrotechnice a automatizaci. „Specializovaná dílna s odborným vybavením umožní žákům práci s moderními elektromateriály a přístroji. Díky tomu získají děti na naší škole nadstandardní praktické dovednosti s důrazem na dodržování bezpečných pracovních postupů a ekologických podmínek,“ uvedl ředitel SOUE v Plzni Jaroslav Černý.


Nová dílna elektrotechnických měření je určena pro žáky 2. – 4. ročníků tří vyučovaných oborů učiliště. Ti v ní budou mít možnost vypracovávat celkem dvanáct výukových úloh, zaměřených na diagnostiku a odstraňování závad v oblasti silnoproudé elektrotechniky.


Nadace ČEZ podpořila vznik specializovaného pracoviště v rámci svého grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Ty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, sportu, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví nebo právě vzdělání. „Kvalitní vzdělání budoucích odborníků je vždy podmíněno plnohodnotným výukovým prostředím, které žákům už v době studia umožní proniknout do složitější problematiky a prakticky si své nabyté znalosti vyzkoušet. Jsme velmi rádi, že jsme plzeňské škole pomohli takové zázemí pro budoucí  elektrotechniky zabezpečit,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 20.12.2014 08:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka