Podaří se natočit fantastický film Kruanova dobrodružství?

Spisovatel Vlastislav Toman je autorem kultovního komiksu Kruanova dobrodružství. Přečtěte si rozhovor, ve kterém Vlasta Toman prozradil, jaký další komiks připravuje a proč byste měli podpořit sbírku na nový český fantastický film!

Jarní servisní akce AUTO CB

Jste autorem kultovního českého scifi komiksu, který vycházel v časopisu ABC (Příběhy malého boha, Kruanova cesta, Kruanova dobrodružství, Kruan a bohyně atd.). Prozraďte mi, kolik se celkem prodalo výtisků?

V souborném vydání se komiksu o Kruanovi prodalo celkem přes 500.000 výtisků. Naposledy v prosinci 2013 vyšla Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana  ... mé maličkosti :-), kterou můžete získat s věnováním ode mě, pokud podpoříte naši kampaň na natočení filmu o Kruanovi.

Je dobře, že jste zmínil právě probíhající kampaň na podporu natočení filmu Kruanova dobrodružství. Myslíte si, že je možné sehnat peníze na natočení filmu?

Stále si myslím, že mezi našimi podnikateli musí být také čtenáři ABC, a že někteří ti naši milionáři a miliardáři by si mohli vzpomenout na své dětství a mohli by třeba na ten film přispět.

Proč by měl film Kruanova dobrodružství vzniknout?

Už když začaly vycházet první příběhy o Kruanovi, ozývali se první čtenáři, že by příběh měl být zfilmován. Bohužel v tehdejší době nebyla přiznivá doba ani technologie (i když se jeden čas uvažovalo o čistě kreslené verzi) ale dnes, kdy řada komiksů byla již zfilmována ... bych si přál, abych se nejen já, ale všichni čtenáři komiksu dočkali jeho filmové podoby. A protože už mám pár křížků na hřbetě, dožil bych se toho rád osobně a ne v nějaké "plechovce".

Jak mohou fanoušci pomoci novému českému filmu?

Zavítejte na HITHIT, kde se dozvíte zajímavosti o přípravách filmového zpracování Kruanových dobrodružství! Vždyť to má být náš společný film, film čtenářů i pamětníků!
Brzy na shledanou na našem fejsbúku!
V. Toman

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka