Představování atletických nadějí

Oficiální facebook českého atletického svazu spustil sérii krátkých medailonků svých největších talentů, kteří by jednou mohli být skutečnými hvězdami svého řemesla. Takto vidí a představují plzeňskou atletku Janu Reissovou

Cílená propagace v Plzni

I Zuzana Hejnová má již mezi mladými nadějemi svoji nástupkyni. Osmnáctiletá Jana Reissová z Plzně se stejně jako její vzor začíná prosazovat ve světě mezi vrstevníky. Když vloni na MS do 17 ti let v Doněcku předvedla v rozběhu na 400 m překážek nejrychlejší čas ze všech – 59,11, dala vzpomenout na již 11 let starý výkon zmiňované Hejnové, která si z mládežnického šampionátu odvezla zlato.

Cesta Jany Reissové bohužel skončila po smolném pádu již v semifinále, přesto pro ni mistrovství neskončilo neúspěchem, společně s kolegyněmi totiž dokázala v kombinované štafetě vybojovat skvělé čtvrté místo. V sezóně poté ještě překonala dorostenecký rekord na 300 m překážek téměř o půl vteřiny. Letos, byť se musela potýkat se soupeřkami o rok staršími, se znovu dokázala probít na Mistrovství světa juniorů v Eugene. I tentokrát její cesta bohužel skončila v semifinále, přesto lze celkové 10. místo brát jako parádní úspěch a do příštího roku, kdy bude ještě stále juniorkou, je to velký příslib, stejně jako její nový osobní rekord 58,61. My budeme svěřenkyni trenérů Černého a Bartůňka nadále fandit a doufat, že nám brzy podobně jako její vzor, také začne vozit medaile z velkých akcí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.12.2014 19:18




1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka