Přiveď svět do svého domova

Studentská organizace AIESEC dělá v rámci svých aktivit projekt EDISON na základních a středních školách. Cílem projektu je seznámit studenty s jinými kulturami a ukázat jim, že cestovat a poznávat nové je skvělou příležitostí pro mladého člověka.

Jarní servisní akce AUTO CB

http://Co je projekt EDISON ptáte se? Projekt organizovaný studentskou organizací AIESEC. V rámci tohoto projektu nabízí AIESEC možnost ubytovat u sebe na týden jednoho stážistu z různých koutů světa. 

Proč ubytovávat?

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title







mýtů spojených subytováním zahraničních studentů.

Mýtus č.1: Musíme mluvit jejich jazykem

Nemusíte mluvit arabsky, turecky, italsky, rusky ani žádným jiným jazykem, abyste se mohli stát hostitelskou rodinou. Všichni stážisti mluví angličtinou na pokročilé úrovni a rádi zpomalí nebo si budou pomáhat gesty, pokud jim náhodou nebudete rozumět. A možná vás během pobytu naučí několik slov ze své mateřštiny.

Mýtus č.2: Budeme za něj právně zodpovědní

Dobrovolníci, kteří k nám přicházejí, jsou mladí lidé ve věku 18–28 let, takže se o sebe a své bezpečí dokáží postarat. O legální procesy spojené s jejich stáží se pak stará AIESEC.

Mýtus č.3: Musíme být „typická“ rodina

Jeden z největších mýtů o hostitelských rodinách je to, že musí splňovat jistá kritéria, jinak stážistu ubytovat nemohou. Naopak, hostitelem se může stát úplně kdokoliv, pokud je v jeho domácnosti alespoň jeden mladý člověk. Ten je důležitý, aby měl stážista s kým komunikovat a vzájemně se učit a vyměňovat si zkušenosti. Hostitelská rodinu pouze musí být otevřená cizím národům a kulturám a mít zájem a místo pro ubytování stážisty.

Mýtus č.4: Jako hostitelé musíme pokrýt stážistovy finanční náklady

Když se stanete hostiteli, přijmete do své domácnosti na chvíli dalšího člověka. To ale neznamená, že musíte platit veškeré stážistovo jídlo a další výdaje. Všichni stážisté vědí, že si veškeré výdaje hradí sami.

Mýtus č.5: Musíme uspokojit všechny stážistovy potřeby

Stážista je u vás doma hostem a členem rodiny. Vyžaduje se od něj stejná zodpovědnost jako u běžného člena domácnosti. Měl by se přizpůsobit životnímu stylu, aktivitám i pravidlům domácnosti.

---

Zaujalo Vás to? Pro více informací případně pro přihlášku se nebojte ozvat na tomto odkazu.

Fotogalerie
Autor: Martin Štacko Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka