První studentská Light show na kolejích v Plzni slavila úspěch

Historicky první ročník světelné podívané v Plzni zhlédli včera diváci na vysokoškolských kolejích Bolevecká. Light show rozblikala okna kolejních pokojů animacemi nejznámějších moderních hitů i písniček z minulosti. Návštěvnost prvního ročníku akce se vzhledem ke slunečnému počasí a odpoledním koncertům kapel vyšplhala na 5 tisíc diváků.

Cílená propagace v Plzni

Light show, která se na jaře konala i ve studentském kampusu v Brně, byla postavena na kombinaci působivých světelných efektů a mixumoderní hudby sprvky české klasiky. Jednotlivá okna kolejních pokojů tvořila políčka v obrazech a dynamických příbězích.

„Přivézt Light show na novou kolej je pro nás vždy velká neznámá. Zorganizovat takovou akci na koleji je náročné nejen technicky, musíme mít také plnou podporu univerzity a studentů, kteří vpokojích bydlí. Od každého studenta, do jehož okna umísťujeme barevnou lampu, je třeba mít jeho svolení,“ popisuje technické požadavky organizátorka Martina Čmielová ze Studenta.cz.

Speciální lampy různých barev bývají totiž umístěny přímo ve studentských pokojích. Obrazovka vPlzni má rozměry 10x8 oken, celkem bylo třeba umístit 80 boxů sLED diodovými světly, která okna pokojů osvítila. Vkaždém pokoji bydlí vprůměru 2 studenti, celkem bylo třeba získat kolem 200 souhlasů ubytovaných studentů. Technickou podporu akce, tedy instalaci světel, zajišťují studenti Technické univerzity ve Vratislavi vPolsku vrámci projektu P.I.W.O.

Kromě blikajících oken uvnitř budovy a laserových animací zvenčí měli diváci možnost zhlédnout i audiovizuální projekci Excelentu na plátno překrývající stage. Součástí programu byla během celého odpoledne vystoupení studentských kapel a headlinera PSH, který přilákal tisícové davy již během podvečera.

„Máme radost, že se celá akce vydařila a první ročník se setkal spozitivními ohlasy u studentů. Všem chceme poděkovat za vstřícnost i za to, že nás přišli podpořit. Doufáme, že se sLight show na kolej Bolevecká příští rok vrátíme,“ komentuje výsledek Martina Čmielová.

Neotřelý program přináší v rámci soutěže nejlepších VŠ kolejí Excelent Kolej roku 2015 magazín Studenta. Vneděli 26. dubna končí finále hlasování a plzeňské koleje se umísťují na předních příčkách soutěže.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.04.2015 08:45




19 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka