Škoda Electric úspěšně dodala do Zlína 25 trolejbusů

Škoda Electric dokončila dodávku 25 trolejbusů pro Zlín. Plzeňská firma pro místní dopravní společnost podnik vyráběla celkem čtyři typy vozidel v celkové hodnotě přes 328 milionů korun. Celá dodávka byla spolufinancována z evropských fondů.

Cílená propagace v Plzni

 „V prosinci se nám podařilo dodat posledních pět kusů ze zakázky, která začala již v roce 2013. Díky flotile nových škodováckých trolejbusů má nyní Zlín jeden z nejmodernějších vozových parků v České republice. Jedná se navíc o vůbec první české město, které část trolejbusů vybavilo klimatizací salonu pro cestující,“ říká Radek Kapr, manažer prodeje Škody Electric.

Trolejbusy pro Zlín jsou plně nízkopodlažní, snazší nástup a výstup pasažérů v zastávkách je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě trolejbusem zlepšuje také přehledný informační systém. Nechybí ani vyklápěcí plošina pro vozíčkáře. Škoda Electric navíc vybavila deset vozidel pomocným dieselagregátem a poloautomatickými sběrači proudu, tyto vozy tedy mohou jezdit i v místech bez trolejového vedení.

Kromě Zlína jezdí trolejbusy ze Škodovky i v dalších dvanácti městech České republiky, například v Českých Budějovicích, Hradci Králové nebo v Plzni. Škodovácké trolejbusy jsou vyráběny v souladu s požadavky na udržitelný rozvoj tak, aby způsobovaly menší znečištění a vykazovaly vyšší energetickou účinnost.

Škoda Electric se věnuje vývoji a výrobě ekologických vozidel dlouhodobě. Do vývoje těchto produktů dává firma několik let kolem 200 milionů Kč ročně. Kromě trolejbusů a hybridních vozidel se jedná i o elektrobusy. „V současnosti plzeňská společnost nabízí zákazníkům dva typy elektrobusu Škoda Perun. První typ HE – High Energy má denní dojezd až 150 km na jedno nabití baterií. Druhý typ HP – High Power lze v řádu minut dobít na plnou kapacitu a poté je připraven na dalších 25 km jízdy. Dobíjení zajišťuje výkonná plně automatická nabíjecí stanice, která je také výrobkem Škody Electric,“ dodává Radek Kapr.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka