Skryté město sklízí ocenění. Aplikace s průvodcovskými trasami od Plzeňanů je k dispozici zdarma

Mobilní aplikace „Plzeň 2015 – Skryté město“, která je jedním z udržitelných výstupů projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015, získala na festivalu TourRegionFilm v Karlových Varech čestné ocenění v kategorii „Mobilní aplikace a webové stránky“.

Cílená propagace v Plzni

TourRegionFilm každoročně oceňuje české propagační filmy, spoty, televizní a online programy, webové stránky a mobilní aplikace zaměřené na propagaci turistického potenciálu regionů České Republiky. Festival TourFilm je nejstarší festival filmů s turistickou tematikou, letos se konal jeho 48. ročník.

„Projekt Skryté město vznikal téměř dva roky a jeho snahou je zprostředkovat netradiční poznání města a jeho okolí. Získání čestného uznání pro nás znamená, že tato dlouholetá práce přinesla návštěvníkům i lokálním obyvatelům jedinečný a přínosný marketingový produkt cestovního ruchu. Ocenění v kategorii aplikace a webové stránky nás řadí na druhou příčku nejlepších turistických aplikací v ČR roku 2015,“ podotýká Christian Potiron z týmu Evropského hlavního města kultury 2015, který cenu minulý týden v Karlových Varech osobně přebíral spolu s vývojářem aplikace Daliborem Naarem.

Aplikace nabízí možnost poznat město Plzeň pomocí sedmi postav a jejich unikátních zážitkových tras. Jedinečný obsah vznikl v rámci projektu Skryté město a na jeho tvorbě se podíleli sami Plzeňáci. Je určená nejen turistům, přijíždějícím do Evropského hlavního města kultury, ale i jeho obyvatelům, kteří se chtějí dozvědět více z historie i současných příběhů svého města. Aplikace do telefonů s operačním systémem Android nebo iOS je k dispozici zdarma na webu www.skrytemesto.cz. Kdo nemá k dispozici chytrý telefon, může si v Meetingpointu  na náměstí Republiky oproti vratné kauci 1.500 Kč vypůjčit tablet, na kterém je aplikace nahraná, a vyrazit s ním do ulic. K dispozici je na prvních 90 min zdarma, každá další půlhodina se platí 50 korun. 

Od začátku listopadu budou aplikaci propagovat také krátké videospoty. „V současné době připravujeme propagační spot pro návštěvníky města, který odprezentuje  projekt Skryté město se zaměřením na aplikaci, sousedské procházky, zážitkové nabídky a výstavu Plzeňské rodinné fotoalbum,“ uvedl jeden z autorů Jakub Deml ze spolku Kvas, který spolu s organizací Plzeň 2015 za vznikem Skrytého města stojí.


O tom, že aplikaci kvůli zajímavým informacím využívají nejen Plzeňané, ale i návštěvníci města, svědčí rostoucí statistiky během turistické sezony.  Za poslední dva měsíce si ji stáhla téměř tisícovka nových uživatelů, pětina z nich byla německy hovořících, necelá desetina zvolila anglickou verzi.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka