Slávistky nevyužily příležitost získat nejvýhodnější pozici do play off

Poslední dvě kola základní části soutěže před play off měla o víkendu florbalová 1. liga žen. Ženy Slavie VŠ Plzeň hostily v sobotu ve své hale třetí tým tabulky itelligence Bulldogs Brno a v neděli FBŠ Teiwaz Hranice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za předpokladu dvou vítězství a klopýtnutí vedoucího týmu tabulky FbC Panthers Praha, mohla plzeňská děvčata jít do play off z prvního místa.

Úvod sobotního utkání nenaznačoval, že by mohlo dojít k nějakým komplikacím. V páté minutě vedly Slávistky 2:0. Brňanky v podstatě vystřelily na domácí branku až v osmé minutě, bohužel, znamenala snížení na 2:1. Tímto poměrem branek skončila i první třetina.
V úvodu druhé třetiny se Brňankám podařilo nejen vyrovnat, ale šly dokonce do vedení. Od této chvíle se na hole domácích hráček vkradla nervozita a nepřesnost. Podařilo se jim ještě vyrovnat, ale hra se značně přitvrdila a k vidění byly i některé nevybíravé zákroky. Na konci druhé třetiny odcházely hráčky obou týmů do šaten za nerozhodného stavu 3:3.

Na začátku třetí třetiny odskočily hostující hráčky opět na rozdíl jednoho gólu. Slávistkám se podařilo nejenom skóre opět srovnat, ale i otočit ve svůj prospěch a tak necelých osm minut před koncem vedly 5:4. Zdálo se, že domácí hráčky už výsledek udrží do konce, ale dvě hrubé chyby znamenaly, že ve zcela vyrovnaném utkání zvítězily Brňanky šťastně 6:5, po třetinách 1:2; 2:1 a 3:2.
Zápas zhodnotil trenér domácího týmu Jan Kunc: „Myslím, že dnes diváci viděli kvalitní a vyrovnaný zápas. Doplatili jsme na příliš velký počet individuálních chyb a taktické nedostatky. Prohra je pro nás ztrátou, ale soupeři k zaslouženým bodům gratulujeme.“ K utkání se vyjádřil i trenér Brňanek Libor Urbánek: „Krásný zápas. Jednogólový rozdíl vystihuje vyrovnanost zápasu. Děkujeme soupeři za zápas a výborné pořádání.“.
Prohrou tak Slávistky definitivně ztratily naději na první místo v ligové tabulce.
V neděli hostily Slávistky další moravský tým FBŠ Teiwaz Hranice. Ten přijel do Plzně značně oslabený o nemocné a zraněné hráčky. Průběh zápasu tomu také odpovídal. Dokud hostujícím hráčkám stačily síly, držely s domácími krok a první třetina skončila nerozhodně 1:1. Ve druhé třetině nastal obrat a hostující brankářka tahala ze své sítě jeden míček za druhým. Druhá a třetí třetina skončila pro domácí shodně 6:1, celkově pak 13:3.

Trenér Slávistek Jan Kuncl po utkání řekl: “Od druhé třetiny jsme začali využívat svou početní převahu a začali jsme proměňovat šance, které jsme si vytvořili. Rozhodujícím faktorem dnes byl výborný výkon první pětky, která byla hladová po gólech.“ Utkání také zhodnotil trenér hostujícího týmu Petr Dadej: „Domácí vyhráli zaslouženě, potvrdilo se tabulkové postavení obou týmů.“

Základní část prvoligové florbalové soutěže skončila a týmy se již budou připravovat na play off. Škoda, že smolným závěrem sobotního utkání přišly Slávistky o první místo v tabulce. Nicméně jim zůstalo vynikající druhé místo a to je po postupu do této soutěže dalším obrovským úspěchem tohoto týmu. Všechny hráčky věří, že jejich sen, kterým je postup do extraligy, se v příštích týdnech vyplní.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.03.2015 03:09



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka