Šumava prodává posledního chladnokrevníka, jízdy v kočárech zajistí soukromníci

Loni narozené hříbě jménem Krys nabízí Správa Národního parku Šumava aktuálně k prodeji.

Cílená propagace v Plzni

Koně jménem Andy, Nesango, Libor, Cipísek a klisna jménem Karin s příslušenstvím byli bezúplatně předány Národnímu památkovému ústavu a budou sloužit na státních zámcích Krásný Dvůr, Veltrusy, Valeč. 

Chladnokrevné hříbě jménem Krys je více, než tři čtvrtě roku staré a nejnižší možná nabídka je 10 tisíc korun. Nabídky budou přijímány do 29. dubna 2015, do 14.00 hod. včetně, bez ohledu na způsob doručení. Před tím je možné hříbě vidět ve stájích v Borových Ladech buď ve čtvrtek 23. dubna ve 13 hodin nebo po dohodě s pověřenými pracovníky Dagmar Tomanovou nebo Václavem Hřebkem. 

Více informací zde: http://www.npsumava.cz/cz/1038/0/9582/sekce/oznameni-a-vyberovem-rizeni-a-jeho-podminkach/

Vedle toho Správa NP Šumava připravuje, společně se soukromými majiteli a chovateli koní, možnosti průvodcovských výletů v kočárech. Do společného projektu se přihlásilo pět kočích, kteří projdou komplexním školením, zkušebními jízdami a po jejich absolvování a získání certifikátu „Partnerský kočí Národního parku Šumava“, budou moci netradiční formou provádět návštěvníky zajímavými místy národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. První průvodci s koňskými povozy vyjedou už v červnu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka