Šumavské Srní láká na zimní pozorování jelenů

Pozorování se odehrává v obůrce Beranky, kam zájemci dojdou od hotelu Vydra.

Cílená propagace v Plzni

Ano, pozorování jelenů nabízí šumavský národní park už několik let a zájem je velký. Právě obůrku Beranky u Srní navštívilo v loňském roce zhruba 1100 lidí. Druhá obůrka je na Jeleních Vrších u Borových Lad, současné sněhové podmínky tam ale pozorování neumožňují.

Skupina zájemců se sejde vždycky před hotelem Vydra v Srní, pak následuje přibližně kilometr a půl dlouhý pěší přesun k pozorovacímu srubu. Průvodcem je velký znalec šumavských jelenů Jiří Kec, který o nich dokáže krásně vyprávět. Návštěvníci se například dozvědí , jak se počítají výsady, nebo že nejstarší pozorovaný šumavský jelen se dožil dvaadvaceti let. Když budou mít štěstí, mohou spatřit i současného šumavského jeleního krále, který byl loni spočítán jako čtyřiadvacaterák. V oboře každoročně přezimují desítky jelenů včetně laní a díky přikrmování je šance na úspěšné pozorování téměř stoprocentní.

Pozorování jelenů na Berankách u Srní je možné každé úterý, čtvrtek a sobotu, vždy pouze na objednávku. Objednat se můžete telefonicky i mailem na Informačním středisku Rokyta.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka