Šumavský Mouřenec zve na nedělní prohlídky a koncert německého Dua Volante

Léto na Mouřenci 2015 ještě nekončí. V neděli 6. září zve tento šumavský chrám nad Annínem na Česko-německý den. Koná se pod hlavičkou projektu Dny evropského dědictví.

Jarní servisní akce AUTO CB

Připravené jsou komentované prohlídky v českém i německém jazyce. České začínají v 11 a ve 12:30, německá prohlídka startuje ve 12 hodin. Ve 14 hodin program vyvrcholí koncertem německého Dua Volante z Viechtachu. Zazní známé písně v podání Johanny Treimer (příčná flétna, saxofon, zpěv) a Haralda Doblera (kytara, harfa, zpěv). Vstupnky na koncert budou za 150 korun nebo sedm euro.


Ukázka zde: https://www.youtube.com/watch?v=mqZRZQ0ZT50
 
"Na přípravě česko-německého dne spolupracoval český tým Přátelé Mouřence s německým Podpůrným spolkem svatého Mořice, který nechal kostel na Mouřenci v 90. letech opravit. Český tým se postará o prohlídky, němečtí přátelé pořádají koncert. Je skvělé, že dobrovolníci z obou stran hranice spolupracují a vytvářejí společné projekty, které pomáhají oživit toto památné šumavské místo. Navíc se to děje ve Dnech evopského dědictví a 800 let starý Mouřenec je dědictvím zcela mimořádným. Mám z toho upřímnou radost," říká mouřenecký kněz Tomas van Zavrel, který se česko-německého dne také aktivně zúčastní.

Ještě informace ke komentovaným prohlídkám:
 
Posledního srpna skončily letní prázdninové prohlídky (út-čt, so-ne). Teď už se Mouřenec vrátil k příležitostnému režimu prohlídek, tzn. budou dopředu avizované, nikoli pravidelné. Avizujeme tedy prohlídky v těchto termínech (všechny se konají v rámci Léta na Mouřenci 2015 a zároveň Dnů evropského dědictví):
 
sobota 5. září ve 13:30
neděle 6. září v 11 a ve 12:30
úterý 8. září ve 14:00
pátek 11. září ve 13:00
sobota 12. září v 11:00
 
Léto na Mouřenci 2015 vrcholí v sobotu 19. září od 14 hodin česko-německou poutní bohoslužbou.

foto: Jana Kadlecová 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.09.2015 08:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka