Turistické cíle podpořené z ROP Jihozápad zaujaly veřejnost

Celkem šestnáct turistických cílů, které mohla během letošních letních prázdnin navštěvovat veřejnost v rámci cestovatelské soutěže KOMPAS, zaujalo.

Cílená propagace v Plzni

 Účastníkům soutěže se nejvíc líbil Pavilon skla v Klatovech a letní kino v témže městě. Zájem projevili také o koupaliště v Nýřanech, Sportovně-rekreační komplex na Borku u Českých Budějovic nebo Svatojánské muzeum v Nepomuku.

Veřejnost se mohla zapojit do letní cestovatelské soutěže s názvem KOMPAS už čtvrtým rokem. I tentokrát ji uspořádal Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad. Podstatou soutěže bylo cestování napříč Plzeňským a Jihočeským krajem a návštěva vybraných projektů podpořených financemi z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad. Veřejnost mohla vybírat ze šestnácti soutěžních míst, konkrétně mohla navštívit například v jižních Čechách Hornické muzeum Rudolfov, Sportovní zařízení TJ Fezko ve Strakonicích, Regionální muzeum v Českém Krumlově, Městské muzeum v Týně nad Vltavou, a další. V Plzeňském kraji pak kupříkladu Muzeum knihtisku a knihy v Plzni, koupaliště v Nýřanech, letní kino v Klatovech, Masarykovo náměstí ve Stříbře. 

Účastníci soutěže, kteří místa navštívili a hlasovali, mohli vyhrát hodnotné ceny. Hlavní slosování proběhlo v uplynulých dnech. První cenu, fotoaparát Lumix, získala Kristýna Lupínková z Liberce. Druhou cenu, tablet, obdržel Matěj Lutovský, sporttester získal Richard Kotáb, elektronickou čtečku Jarmila Růžičková a iPod Jan Steinbauer. „Jsme rádi, že region Jihozápad, potažmo projekty realizované díky podpoře ROP Jihozápad, zaujaly i turisty z jiných koutů republiky. Během soutěže jsme přijali mnoho pozitivních ohlasů na naši soutěž,“ uvedl Karel Hron, pověřený vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.10.2015 12:19



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka