Únorová Beseda: Marie Rottrová, Bratři Ebenové nebo Karel Plíhal

Bohatou porci kultury servíruje únorová Měšťanská beseda v Plzni. Na své si přijdou milovníci popu, folku i dalších hudebních žánrů, zkrátka nepřijdou sni milovníci divadla, filmů nebo dětští diváci.

Cílená propagace v Plzni

Do Besedy přijíždí v únoru oblíbená Marie Rottrová, písničkáři Pavel Dobeš nebo Karel Plíhal a také Bratři Ebenové. Z divadel přijíždí Divadlo bez zábradlí a Lukáš Hejlík přiváží oblíbené Listování. Beseda hostí mimo jiné i cestovatelský festival. Je toho hodně, přinášíme kompletní program:

1.2.  19:00 Marie Rottrová: Vánoční koncert 2014 – náhradní termín za zrušený termín 21.12.2014

Marie Rottrová se vrací po delší pauze na koncertní pódia a na Vánočních koncertech bude vystupovat se skupinou Neřež, se kterou zazpívá své největší hity z dlouholeté kariéry, kterou si vybudovala kvalitními písničkami a zároveň vynikajícími texty. Jejími autory jsou především Jaromír Nohavica, Jaroslav Wykrent a Jiřina Fikejzová.

Generálním partnerem koncertu je skupina AGROFERT, a.s.

4. 2.  19:00 Jazz & Swing Night

Petr Beneš & Jeepers Creepers

Legendární hudba americké jazzové éry. Písně nejznámějších osobností jazzu a swingu, jakými byli Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Duke Ellington a další v originálním podání. Petr "Satch" Beneš je zpěvák čerpající z kvalit nestárnoucích jazzových a swingových standardů, zpívá chraplavým hlasem, nepokouší se však o křečovitě „věrné“ napodobování legendárního Louise Armstronga. Do písní přidává osobitost a originalitu. 

9. 2. 19:00 Pavel Dobeš & Tomáš Kotrba

Hudební začátky písničkáře, textaře a skladatele Pavla Dobeše jsou spojeny s ostravskými bigbeatovými kapelami. Postupně se jeho zájem přesměroval na country a folkovou hudbu. Od poloviny 80. let intenzivně koncertuje, vydal mnoho alb a je podepsán pod stovkami písní, které velmi dobře znají nejen moravskoslezští patrioti.

16. 2. 19:00 Karel Plíhal: Koncert

Skvělý kytarista a neméně kvalitní poeta, který v jedné chvíli dokáže publikum rozesmát veselou básničkou, aby vzápětí posluchače rozněžnil a roztesknil emotivním textem písně. To vše je Karel Plíhal. 

Mládeži do 12 let nepřístupno!

19. 2. 19:30 Asonance 

 Křest nového CD Tesař Nazareta

Skupina patří k nejstarším na české folkové scéně. Stala se uznávaným interpretem irských  a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb. V poslední době se věnuje interpretaci lidových ostrovních skladeb v modernějším hávu, tradiční skladby v klasickém pojetí však  v repertoáru zůstaly, a stejně tak jeden z charakteristických atributů skupiny - vícehlasé úpravy některých lidových i duchovních písní.

25. 2. 19:00 Bratři Ebenové 

Představení nového alba Čas holin

Marek, David a Kryštof Ebenovi zavítají do Plzně, aby tu představili své zbrusu nové album.  V pořadí již páté CD nese název Čas holin a je natočené čistě analogově!

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

5. 2. 19:30 Dívčí válka: Divadlo Artur

Pobavte se u komedie Františka Ringo Čecha a přijďte se podívat na legendu o Přemyslovi, Vlastě, Bivojovi, Ctiradovi a Šárce a dalších a také na věčný boj mezi mužem a ženou trochu  z jiného úhlu.

8. 2. 19:00 Můj báječný rozvod

Můj báječný rozvod je velice laskavá komedie, kterou irská autorka věnovala všem, kteří nikoli vlastní vinou zůstali sami. Všechny postavy vytváří Eliška Balzerová. Když autorka Geraldine Aron navštívila premiéru ve Viole, nešetřila na adresu české protagonistky slovy chvály.

Představení není vhodné pro děti do 15ti let.

 8.2., 10.2.  19:30  Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství  a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

12. 2. 19:00 Blbec k večeři: Divadlo Bez zábradlí

Při srážce s blbcem se může rozsvítit i tzv. "inteligentovi". Přesto si raději dvakrát rozmyslete, než někoho prohlásíte za blbce. Může se vám stát, tak jako v této bláznivé komedii, že se na váš účet bude bavit někdo jiný.

hrají: Václav Vydra, Rudolf Hrušínský, Josef Carda, Zdeněk Žák nebo Jiří Menzel nebo Petr Pospíchal, Jana Boušková nebo Veronika Freimanová a Jana Švandová nebo Vlasta Žehrová 

autor: Francis Veber

režie: Jiří Menzel

14. 2. 17:00 Rodinná LiStOVáNí: Bláznivá teta a já 

Další díl Rodinných LiStOVáNí vás tentokrát seznámí se Sárou, která má skvělou tetu. Je sice trochu pomatená, ale rozhodně s ní není nuda. Přítomna bude i autorka knihy Sylvie Heinlein.

Hrají: Lenka Janíková, Petr  Bučková a Lukáš Hejlík 

Vhodné pro děti od 10 let.

Cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 70,- Kč 

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně v Předprodeji vstupenek nám. Republiky 41   a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

15. 2.  19:30 Táta

Celosvětově úspěšná divadelní komedie aneb “humorná zpověď novopečeného otce” Budete plakat smíchy i dojetím. Být tátou je úžasné! Být dobrým tátou ale vyžaduje hodně odvahy, odhodlání a zručnosti. Herec a táta Roman Pomajbo vás seznámí s pohledem moderního muže na těhotenství, porod a plínky. 

Představení není vhodné pro děti do 15 let!

23. 2. 19:00   V Paříži bych tě nečekala, tatínku: Agentura Harlekýn

Petr Nárožný v hlavní roli komedie o dobrodružství sympatického venkovana v Paříži. Nenechte si ujít českou premiéru hry v překladu Jana Cimického. Těšit se můžete na dvě hodiny emocí a smíchu.

Hrají: Petr Nárožný, Simona Postlerová, Jan Šťastný, Jan Čenský

CESTOVÁNÍ S BESEDOU


3. 2. 19:30  RADIM UZEL, sexuolog + MILOSLAV STINGL, spisovatel: SEX NA VŠECH 

  KONTINENTECH

  Cyklus: Cestování s Livingstonem

Lidskou sexualitou napříč všemi kontinenty provede během své přednášky etnolog  a spisovatel Miloslav Stingl. Při cestách po světě se zajímáme o památky, historii a odlišný způsob života. Miloslav Stingl zvolil odlišný pohled a hlavním tématem je sex a milování, jak je praktikován na pěti kontinentech. Včetně všech kuriozit, které mohou různá etnika přinést.


10. 2. 19:30 Michal Vičar: Na embéčku kolem světa

Cyklus: Cestování s Besedou

Chcete vědět, jaké to je za 180 dní procestovat čtyři světadíly, 20 států, urazit 35 000 kilometrů a to vše ve stařičké škodě 1000 MB. Pak přijďte na přednášku Michala Vičara. Další díl Cyklu Cestování s Besedou vás vezme v „embéčku“ kolem světa!

17. 2. 19:30  VILIAM POLTIKOVIČ, režisér: BRÁNA SMRTI

  Cyklus: Cestování s Livingstonem

Přednáška nabízí divákům zcela jiný pohled na smrt, než je běžné. Většina lidí má ze smrti strach, je to pro ně téma depresivní a schovávají se před ní. Lidé napříč historií i kulturami většinou pojímají život a smrt jako proměny našeho věčného bytí. K pokračování života po smrti se hlásí i mnozí moderní vědci a odborníci.  

27. 2. – 28. 2. Cestovatelský festival Kolem světa

Cestovatelé a fotografové na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek. Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek - festival KOLEM SVĚTA.

Nedílnou součástí festivalu opět bude doprovodný program v předsálí, kde se bude podávat tradiční jídlo a nápoje. Návštěvníci si budou moci zakoupit tradiční asijské výrobky nebo přispět na dobrou věc.


Cestovatelský festival KOLEM SVĚTA - přehled

27. 2. 18:00 Jan Březina: Magický Island 

27. 2. 19:15 Jan Krabec: Ekvádor a Galapágy

27. 2. 20:30 Honza Tráva Trávníček: Expedice K2 s Radkem Jarošem 

28. 2. 14:00 Saša Ryvolová: Papua a Korovajové 

28. 2. 15:15 Richard Jaroněk: Zde žijí lvi (Botswana, Namibie) 

28. 2. 16:30 Karel Wolf: Nový Zéland s dodávkou 

28. 2. 17:45 Rudolf Švařícek:  Nepál, Tibet (Rok koně)

28. 2. 19:00 Miloslav Martan: Kuba, perla Karibiku 

28. 2. 20:15 Jan Šťovíček: Jižní Afrika a Království Lesotho 

OSTATNÍ ŽÁNRY

27. 2. 18:00  Taneční večer

Taneční večer věnovaný zamilovaným a nejen jim. Pro lásku člověk žít nemůže, ale pro člověka ano.

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. Vstup zdarma.

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

2.2. 18:30 Zmizelá Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? 

4.2. 18:30 Fotograf V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

5.2. 18:30 Ida Než se osmnáctiletá novicka Anna stane jeptiškou, musí navštívit svou jedinou žijící příbuznou Wandu, o jejíž existenci neměla dosud ani tušení. Ukazuje se, že teta Wanda je bývalá zapálená komunistka a soudkyně, která v 50. letech posílala na smrt kněze a další odpůrce režimu. Nečekané setkání nasměruje Annu na cestu za odkrytím rodinného tajemství, svého židovského původu a svého pravého jména, Ida. Britský režisér polského původu, dvojnásobný držitel ceny BAFTA Paweł Pawlikowski, se s Idou vrací do země svého dětství. Originální a poetický příběh hledání vlastní identity je moderní poctou klasické kinematografii 60. let.

6.2. 18:30 Fotograf V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

9.2. 18:30 Matisse z Tate Modern

Neobvyklou výstavu francouzského malíře Henriho Matisse přichystala londýnská galerie Tate Modern. Místo klasického průřezu jeho dílem se soustředí pouze na vystřihovánky, které umělec vytvářel v posledních letech svého života. Čtyři Matissova díla nazvaná Modré nahotiny se tu vedle sebe ocitají poprvé od chvíle, co je umělec vytvořil na jihu Francie koncem 50. let. Na výstavě se vedle sebe znovu ocitají také dvě obří vystřihovánky nazvané Šnek, které pocházejí ze sbírek Tate, a Vzpomínky na Oceánii. Obě vznikly v roce 1953, ovšem každé dílo se dostalo do rukou jiného majitele. Na výstavě je doplňuje Matissova Velká kompozice s maskami, která pochází ze stejného roku. Tu zapůjčila pro změnu Národní galerie umění ve Washingtonu

11.2. 18:30 Grandhotel Budapešť

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave ještě než jsou vyřčena a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce.

12.2. 16:00 Andělé všedního dne

Podle mimořádného románu Michala Viewegha Andělé všedního dne natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. 

Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.

12.2. 18:30 Fotograf

V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

13.2. 18:30 Sex v Paříži Paříž. Láska. A samozřejmě francouzské ženy: svobodné, nepředvídatelné, sofistikované a vášnivé. Rozhodly se svá tajemství odhalit a podělit se s nimi. Je to komedie o kariéře, dětech, lásce, sexu a hlavně o tom, koho a co ženy chtějí...

16.2. 18:30 Chlapectví Chlapectví je výjimečný film. Příběh o dospívání jednoho obyčejného kluka chtěl režisér Richard Linklater (Před soumrakem, Před půlnocí) natočit co nejpoctivěji, i proto na něm pracoval dvanáct let. Každý rok, na tři až čtyři natáčecí dny, se sešla tatáž sestava herců  a tvůrců, aby natočila další střípek do jedné životní mozaiky. Výsledkem je snímek, který je neobyčejný svou obyčejností a také tím, jak neuvěřitelně pestrou škálu emocí dokáže ze svých diváků vydolovat. Mason (Ellar Coltrane) je sympatický šestiletý kluk, který po rozvodu rodičů žije se starší sestrou Sam (Lorelei Linklater) a mámou (Patricia Arquette). S tátou (Ethan Hawke) se ale obě děti pravidelně vídají a mají s ním kamarádský vztah. Taková je Masonova výchozí životní situace, z níž se vydává vstříc pubertě, dospívání a dospělosti. Po cestě míjí spousty známých a přátel, prvních a druhých lásek, konfliktů a usmiřování se sestrou a matkou a dalších životních křižovatek, které všichni tak důvěrně známe.

18.2. 18:30 Co jsme komu udělali?

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolene a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže...

19.2. 18:30 Leviatan Kolia žije v malém městě blízko Barentsova moře na severu Ruska. Hned vedle domu, kde žije se svou mladou ženou Lilya a synem z prvního manželství, má vlastní autoopravnu. Avšak starosta blízkého města, Vadim Shelevyat, ho chce o dům, pozemek i práci připravit. Kolia se nenechá koupit, je neústupný a odmítá se vzdát. Nejen majetku a vlastní půdy, ale i veškeré té krásy, která ho již od dětství obklopuje. Vadim se stává stále více agresivním.

20.2. 18:30 Fotograf

V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

22.2. 16:00 Turandot Záznam z Metropolitní opery v New Yorku.

Zeffirelliho opulentní inscenace Pucciniho poslední opery je jedním z nejoblíbenějších diváckých kusů na repertoáru Metropolitní opery. Maria Guleghina se představí v titulní roli kruté čínské princezny, jejíž nenávist vůči mužům je tak silná, že všechny nápadníky, kteří neuhodnou její hádanku, nechává bez milosti popravit. Neznámého prince Calafa, který si nakonec získá její srdce a mezi jehož slavné árie patří i úchvatná „Nessun dorma“, zpívá Marcello Giordani.

Autor: Giacomo Puccini Dirigent: Andris Nelsons Režie: Franco Zeffirelli Účinkují: Maria Guleghina, Marina Poplavskaya, Marcello Giordani, Samuel Ramey Délka: 2h 21m (1x přestávka)

23.2. 18:30 Miluj souseda svého

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem.

25.2. 18:30 Jupiter vychází

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru.

26.2. 16:00 Fotograf V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností  a vášní. Středem Janova života vždy byly ženy. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky.

Projekce pro seniory – zvýhodněné vstupné 69 Kč.

26.2. 18:30 Hledání Vivian Mayer

Příběh záhadné ženy nás zavádí do ulic New Yorku a Chicaga, kde Vivian Maier od roku 1950 až do své smrti v roce 2009 nafotila více než 100 000 dechberoucích fotografií. Žádnou z nich ale nikomu neukázala. Snímky byly objeveny shodou náhod až poté, co strávily několik desetiletí v zaprášených krabicích. Díky umělecké hodnotě nečekaně objeveného díla začala být Vivian Maier brzy považována za jednu z nejvýraznějších osobností fotografie 20. století. Přesnost, se kterou zachycovala spontaneitu pouličních výjevů, ji vynesla srovnání s Henri Cartier-Bressonem a dalšími. Její samotářský život ale zůstal obestřen tajemstvím. Kdo byla tato svérázná chůva? Proč před ostatními tajila svou největší vášeň? Mozaika jejího fascinujícího života se postupně skládá z dříve nepublikovaných fotografií, filmů a rozhovorů s desítkami lidí, kteří si mysleli, že ji dobře znali.

AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5

1.2. 14:30 a 16:00 Ovčí pohádka 

Bylo nebylo... na zelené louce páslo se stádo oveček... Ale jednoho dne se začaly ztrácet....

Kam se ztrácejí? A proč beran vyhlásil přísný zákaz se na cokoli ptát? A oč je černá barva horší než bílá? Na všechny své otázky najde odpověď malé černé jehňátko, které ovečky nejen zachrání, ale vyzraje i nad zlem a hloupostí....

Vhodné pro děti 3+.

7.2. 14:30 Karneval s Bambulí a Famfulí

Klauni Bambule a Famfule připravují pro Vaše děti sobotní odpoledne plné karnevalových radovánek. Opět budou s dětmi soutěžit, tančit a hrát si. Děti, nezapomeňte si maškarní kostýmy! Vhodné pro děti od 3+.

8.2. 14:30 a 16:00 O Smolíčkovi Za hory, za doly, mé zlaté parohy, kde se pasou? Smolíčka Pacholíčka Jeskyňky pryč nesou!  Vhodné pro děti od 3+.

14. 2. 17:00 Rodinná LiStOVáNí: Bláznivá teta a já 

Další díl Rodinných LiStOVáNí vás tentokrát seznámí se Sárou, která má skvělou tetu. Je sice trochu pomatená, ale rozhodně s ní není nuda. Přítomna bude i autorka knihy Sylvie Heinlein.

Hrají: Lenka Janíková, Petr  Bučková a Lukáš Hejlík 

Vhodné pro děti od 10 let.

Cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 70,- Kč 

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně v Předprodeji vstupenek nám. Republiky 41 

 a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.


14.2. 16:00 Zpíváme, tančíme s Míšou

Míšu znáte ji stovek vystoupení po celé ČR i z účinkování v televizních pořadech pro děti. Interaktivní písničková show pobaví i aktivně zapojí děti i jejich rodiče. Malí i velcí fanoušci Míši Růžičkové jsou zvyklí na hodinové vystoupení nabité spoustou veselých písniček, tancováním, dováděním a sladkými odměnami. Uvítáme děti v kostýmech indiánů a kovbojů!


15.2. 14:30 a 16:00 Kocour Modroočko 

Příběh malého kocourka, který se na své cestě k dospělosti potkává nejen s dalšími kocourky a kočkami (Bělovous Zrzunda, Kočka Zelenoočka, Žluťák), ale i s jinými zvířátky (Pes Fousek, Králík Bílé Pírko, Křeček či Krtek), z nichž každé představuje jiný, vlastně lidský charakter. Písně Marka Ebena (hudba i texty) ani po dvaceti sedmi letech neztratily nic na své svěžesti  a jsou dnes už trvalou součástí pomyslného dětského zpěvníku.

Vhodné pro děti 3+.

21.2. 14:30 Ptačí úlet

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny. 

(85 min.) Vhodné pro děti 5+.

22.2. 14:30 a 16:00 O zlé koze 

Koza je nejen mlsná, ale dělá si co chce a dokonce se nastěhuje do domečku, který jí nepatří.  Vhodné pro děti 3+.

28.2. 14:30 Tři bratři

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. (90 min) Vhodné pro děti 5+.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka