Už za dva týdny se v Plzni sejdou desítky pejskařů

Už za čtrnáct dní se v Borském parku uskuteční Psí den. Desítky milovníků čtyřnohých chlupáčů se v Plzni sejdou již popáté.

Cílená propagace v Plzni

Stejně jako čtyři uplynulé ročníky, i tentokrát Psí den podpoří známý herec, moderátor a kaskadér Zdeněk Srstka. Opět se také stane předsedou soutěže o Nej psa, do které se se svým pejskem může přihlásit kdokoli z veřejnosti. Podmínkou je pouze platný očkovací průkaz psa.

„Každý pejsek, kterého jeho majitel na místě do soutěže přihlásí, získá malý dárek, a následně se zúčastní soutěže, která je rozdělena podle plemen na velká a malá,“ vysvětluje starosta obvodu Radislav Neubauer. „Páníčkové se svými pejsky pak postupně, jeden po druhém, mají prostor pro představení se porotě – mohou ukázat nějaký trik, ale třeba i jen základní povel nebo se prostě jen ´ukázat´. Soutěž není nijak limitována, jde jen o to, zaujmout porotu. Vyhrát může čistokrevný šampion i roztomilý voříšek – tato soutěž je opravdu pro všechny, šanci na výhru má každý pejsek!“ zdůrazňuje starosta.

Oceněni budou první tři psi z každé kategorie, kteří získají krásnou trofej a hodnotný dárek v podobě zdravé stravy od firmy Vetamix. Šampioni z obou kategorií navíc dostanou exkluzivní šanci objevit se příští rok na plakátech šestého ročníku Psího dne. Zvláštní ocenění udělí také pan Zdeněk Srstka.

Novinkou bude letos vystoupení Aleny Smolíkové, která je známá z celorepublikových televizních soutěží jako je Talentmania nebo Československo má talent. Se svými psy předvede disciplíny dogdancing a frisbee.

Dalším divácky velmi atraktivním prvkem odpoledne budou agility závody, které pořádá škola Plzeňský pes, a uskuteční se souběžně s programem. I do těchto závodů se mohou přihlásit zájemci z široké veřejnosti. Chybět ale nebudou ani ukázky práce asistenčních psů nebo zásahu městské policie. Plzeňská formace Pilsen F.A.S.T. předvede disciplínu flyball a samozřejmostí je i prezentace nejrůznějších psích služeb či chovatelských potřeb.

V neposlední řadě bude na místě zajištěn také odborný veterinární dohled, který poradí či pejska prohlédne.

Psí den se uskuteční 28. května 2015 od 15 hodin v Borském parku v Plzni.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.05.2015 07:00




6 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka