V plzeňské Lobezské ulici chodil zmatený obnažený muž

Ve středu dopoledne byla hlídka plzeňské městské policie vyslána do Lobezské ulice, kde se měl pohybovat zmatený obnažený muž.

Cílená propagace v Plzni

Muž odpovídající popisu se na místě skutečně nacházel a navíc byl po celém těle silně zakrvácený. Pravé předloktí měl ovázané kusem zelené látky. Dezorientovaně se pohyboval na okraji silnice a jeho chování odpovídalo stavu v šoku či po požití alkoholu nebo jiných omamných látek. Hovořil zmateně a na hlídku reagoval nedůvěřivě. Naštěstí však alespoň ihned uposlechl, když byl vyzván, aby opustil vozovku. Strážníci mu chtěli pomoci a začali vizuální kontrolou jeho zranění. Zjistili, že má celé tělo pokryté drobnými oděrkami a zelený obvaz skrýval asi 1 cm hlubokou řeznou ránu, která značně krvácela. Hlídka se mu snažila poskytnout první pomoc, to však jeho neklidné a odmítavé chování velmi znesnadňovalo. Díky profesionálnímu přístupu strážníků se podařilo muže alespoň částečně uklidnit a následně zastavit krvácení. Se strážníky se pak dokonce snažil  komunikovat – jeho věty a dokonce ani jednotlivá slova však nedávaly žádný smysl. Poté, co se na místo dostavila ZZS, která muže odborně ošetřila a rozhodla o jeho převozu do nemocnice, začala se opět stupňovat mužova agresivita a záchranářku od sebe odháněl. Naštěstí však velmi pozitivně reagoval na konejšivá slova jednoho ze strážníků, který se stále snažil udržet mužovu pozornost. 

O chvíli později se na místo dostavila Policie ČR a mužova matka, která pomohla s jeho identifikací. Vzhledem k mužovu nevyzpytatelnému jednání a strážníkovu příznivém vlivu na jeho chování bylo dále rozhodnuto, že strážník bude asistovat i při převozu do nemocnice. 28letého muže si nakonec převzal zdravotnický personál FN v Plzni na Borech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.07.2015 06:15



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka