Vánoční koncerty Hlasopletu navštíví zajímaví hosté

Tři prosincové koncerty na Malé scéně Nového divadla, které pro své příznivce připravil mužský vokální kvintet Hlasoplet, navštíví hudebník Karel Vágner, kaplan věznice v Plzni na Borech Blažej Pelán a Martin Vobruba ze ZOO Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Každý z hostů zavítá na jeden koncert. „Kdo a kdy přijde neprozradíme, bude to naše vánoční překvapení,“ říká Vilém Dubnička, autor textů k písním na novém CD Betlém aneb České Vánoce a capella, které vyšlo na konci listopadu. Hlasopletu je v Dobrovízi u Prahy pokřtil hudebník Karel Vágner.

Plzeňští příznivci Hlasopletu se s novými písničkami mohou poprvé setkat na živo právě při vánočních koncertech, které se odehrají 18., 20. a 21. prosince od 19 hodin na Malé scéně Nového divadla v Plzni.

„Bude to takové příjemné vánoční posezení a popovídání s písničkami,“ zve frontman Hlasopletu Zdeněk Lahoda.

Hlasoplet vznikl na jaře roku 2003 na půdě Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Tak jako spousta krásných věcí vzniká tak nějak samo, i v tomto případě se na jednom místě a v jednom okamžiku sešlo pět mladých mužů, kterým to spolu zpívá tak jako málokomu.

Přirozenost, preciznost, pestrost, hudební vtip a hlasový rejstřík od hutných basových tónů až ke kultivovaným falzetovým výškám – to jsou devizy, jež si brzy nalezly cestu k obecenstvu. S úspěchem roste chuť, takže se repertoár záhy rozrostl o další spirituály, jazzové kousky, popové „líbivky“ i pohodovou hudbu a la 30. léta, ve vlastních osobitých úpravách. V současnosti HLASOPLET pravidelně vystupuje v tuzemsku i v zahraničí.

Autorská dvojice Zdeněk Lahoda a Vilém Dubnička spolu tvoří nejen pro Hlasoplet. Už více než pět let skládají písničky pro děti. Jsou známí svým interaktivním pořadem „Normálně nezpívám“, kdy děti učí, jak písnička vzniká, a následně s nimi vždy vytvoří novou vlastní písničku. Jsou také autory multimediálního vzdělávacího CD Řemesla nás baví, kde devět písní o řemeslech nazpívala například i Jitka Molavcová nebo Tomáš Hanák. Skládají a vystupují též s kapelou ve večerním programu.

Zdeněk Lahoda je zakladatelem a frontmanem vokálního kvintetu Hlasoplet. Působil v opeře Divadla J. K. Tyla v Plzni, založil a vedl sdružení Ty a Já, které pracuje s postiženými lidmi, nyní pracuje na volné noze a věnuje se tvorbě písní a vystupování s Hlasopletem a ve dvojici s Dubničkou.

Vilém Dubnička vystudoval činoherní herectví na DAMU u Borise Rösnera. Po absolventské roli Hamleta hrál deset let v činohře Divadla J. K. Tyla v Plzni. Založil letní venkovní divadelní festival Divadelní léto pod plzeňským nebem, kde je uměleckým šéfem a režíruje většinu inscenací. Píše texty pro Hlasoplet a autorskou dvojici s Lahodou. Moderuje pořad Cyklotoulky na ČT4 Sport. V současné době dělá asistenta režie Antonínu Procházkovi na muzikálu Mamma Mia.

Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím sítě Plzeňská vstupenka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.12.2014 14:51




8 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka