Viktoriáni při vstupu do Registru dárců kostní dřeně: Nebylo o čem přemýšlet

Deset fotbalistů plzeňské Viktorie vstoupilo v pátek odpoledne do Českého národního registru dárců dřeně (ČNRDD).

Cílená propagace v Plzni

Dopoledne ještě svěřenci Miroslava Koubka naplno trénovali, krátce po jedné však Aidin Mahmutovič, Jan Chramosta, Ondřej Vaněk, Tomáš Hořava, Lukáš Hejda, Roman Hubník, Jakub Šiman, Dominik Hradecký, Stanislav Tecl a Jan Kovařík dorazili do sídla generálního partnera klubu, společnosti Doosan Škoda Power. Právě tam od rána vstupovali do Registru zaměstnanci společnosti Doosan a také vybraní studenti Západočeské univerzity. 

Ihned po příchodu se hráčů Viktorie ujali odborníci z ČNRDD, aby jim pomohli s vyplňováním vstupních dotazníků a veškerými administračními povinnostmi. Následně se již viktoriáni posazovali před zdravotníky, aby odevzdali ampuli krve pro potřeby veškerých testů a následného zanesení do dobrovolné databáze potenciálních dárců. 

„Nebylo o čem přemýšlet. Můžeme pomoci dobré věci, takže akci jsme si všichni vzali za svou,“ komentoval svoji přítomnost na náběru Stanislav Tecl, který vzápětí doplnil. „Šance, že někdo z nás bude vytipován jako reálný dárce, je dle všeho velmi malá, ale přesto má akce smysl. Věřím, že tento organizovaný náběr může k podobnému kroku přesvědčit také některé z našich fanoušků.“

„Žíly mám dobrý, nebyl problém,“ smál se ihned po odebrání krevního vzorku Roman Hubník, který s již vážnější tváří doplňoval. „Pokud bych byl vybrán, budu samozřejmě k dispozici. Zdraví je vždy na prvním místě a to vnímáme všichni stejně.“  Z injekcí viktoriáni respekt neměli. „Tetování bolelo výrazně více, takže v tom bych problém neviděl,“ komentoval samotný náběr s úsměvem Ondřej Vaněk, kterého doplňoval také Honza Kovařík. „Koukat se na to nemusím, ale špatně se mi nedělá. Během kariéry se každý hráč s bílými lékařskými plášti bohužel často potkává, takže jsme vyděšeni opravdu nebyli.“ 

 „Pokud přesvědčíme alespoň některé naše fanoušky, aby se do Registru zapojili také, bylo by to skvělé,“ zakončil za celou kabinu Tomáš Hořava. Veškeré informace o podmínkách vstupu si zájemci mohou přečíst na stránkách www.kostnidren.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka