Z nominace jsem nadšený, říká Jan Kovařík

Dodnes měl na svém kontě pouze starty za mládežnické reprezentační výběry, nyní figuruje Jan Kovařík na nominační listině trenéra Pavla Vrby pro kvalifikační utkání prvního týmu české reprezentace na Islandu.

Cílená propagace v Plzni

V první reakci neskrýval Kovařík překvapení. „Teď jsem se to dozvěděl a jsem nadšený. I když jsem měl nějaké signály z dřívějška, s nominací jsem příliš nepočítal. V pozitivním slova smyslu mě to zaskočilo, nejdřív jsem tomu nemohl uvěřit,“ říká viktorián s devatenáctkou na zádech. S aklimatizací v kabině nároďáku nebude mít problém. „Dobré je, že nás tam bude pět hráčů z Plzně, navíc další znám z předešlých angažmá i z domácí ligy. Od kluků vím, že v kabině reprezentace panuje dobrá nálada, takže věřím, že tam zapadnu rychle,“ usmívá se plzeňský záložník. „Svátkem pro mě samozřejmě bude setkání s Tomášem Rosickým nebo Petrem Čechem. Na tyto hráče jsem se díval do této chvíle jen v televizi, jsou to velké pojmy světového fotbalu. Přílišnou trémou ovšem netrpím, plzeňská kabina mě navíc dobře nachystala na všemožné srandy či nováčkovské rituály.“ 

Do celku trenéra Pavla Vrby mu jistě pomohly konstantní výkony z jarní části sezóny, kterou Viktoria Plzeň korunovala ziskem mistrovského titulu. „Jak zisk titulu, tak nominace do reprezentace mají společného jmenovatele. Tím je podpora celého týmu, protože bez ní bych ničeho nedosáhl já ani klub,“ přemýšlí Kovařík, jenž několik dní po zápase na Islandu oslaví sedmadvacáté narozeniny. „Je super, že se to takhle sešlo. V tuto chvíli mám své sny splněné, dostal jsem dva nádherné předčasné narozeninové dárky. Neupínám se k tomu, jestli dostanu nějaký prostor také na hřišti. V reprezentaci, stejně jako v klubu, to není o osobních ambicích. Budu na trénincích odvádět maximum a věřím, že z Islandu přivezeme dobrý výsledek,“ uzavírá novopečený reprezentant.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka