Za dva dny procestujete se skvělými průvodci kus světa

Neuděláte ani krok, ale poznáte při tom kus světa. A na velká a nádherná poznání vám budou stačit dva dny. Již za tři dny, 27. a 28. února, se v Měšťanské besedě uskuteční plzeňská série cestovatelského festivalu KOLEM SVĚTA. Vybrat si je možné z devíti přednášek. Součástí sobotního programu budou i ochutnávky exotického jídla, tance a hudby.

Cílená propagace v Plzni

Festival Kolem světa se poprvé konal v Praze v roce 2003. Později se festival rozšířil i na Moravu do Ostravy, Brna a Olomouce a loni také do Plzně. A letos se sem vrací. V pátek 27. února se příchozí dozvědí něco o Islandu, Galapágách, Ekvádoru a o expedici na druhý nejvyšší vrchol světa K2. V sobotu čeká na návštěvu třeba Papua, Namibie, Kuba, Lesotho či Nepál.

„Všechny ty přednášky spojuje, že tam budou k vidění fantastické fotky a že se jedná o skvělé přednášející, kteří dokážou věrně popsat ty osobní pocity a zážitky. Není to jak cestopisný dokument v televizi. V Besedě tu cestu každého tak trochu zažijete,“ říká organizátor Karel Wolf, který v sobotním programu sám představí, jak loni s manželkou a malým dítětem procestovali levně v malé dodávce Nový Zéland.

Během sobotních přednášek bude v předsálí připraven doprovodný program, při němž bude možné ochutnat africká a orientální jídla či dominikánský rum. „A k vidění budou také ukázky tance z Indie, Bornea či afrických a orientálních tanců. To předvedou buď přímo rodilí tanečníci z těch zemí, nebo lidé, kteří tam dlouho žili. A jako třešničku na cestovatelském dortu předvede své umění Mr. Bolor z Mongolska, který zahraje mongolské písně na tradiční nástroj morinchúr, což je takové asijské violoncello s vyřezávanou koňskou hlavou,“ zve do Měšťanské Besedy Karel Wolf.

Cestovatelský festival KOLEM SVĚTA

27. 2. 18:00 Jan Březina: Magický Island

27. 2. 19:15 Jan Krabec: Ekvádor a Galapágy

27. 2. 20:30 Honza Tráva Trávníček: Expedice K2 s Radkem Jarošem

28. 2. 14:00 Saša Ryvolová: Papua a Korovajové

28. 2. 15:15 Richard Jaroněk: Zde žijí lvi (Botswana, Namibie)

28. 2. 16:30 Karel Wolf: Nový Zéland s dodávkou

28. 2. 17:45 Rudolf Švařícek: Nepál, Tibet (Rok koně)

28. 2. 19:00 Miloslav Martan: Kuba, perla Karibiku

28. 2. 20:15 Jan Šťovíček: Jižní Afrika a Království Lesotho

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.02.2015 08:00




4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka